Göz altında torbaların oluşumunda genel olarak uyku problemleri yer almaktadır. Aynı zamanda aşırı miktarda yorgunluk, aşırı miktarda kafein alımı veya stres gibi durumlardan kaynaklı göz altı torbalarının oluşmasına neden olabilmektedir. Bu yazımızda en çok merak edilen konu başlıklarından biri olan göz altı torbaları nasıl geçer? Yazımızı sizler için faydalı bilgilerle derledik.. Göz altı morlukları nasıl geçer? Konu başlıklı yazımıza göz atarak göz altında oluşan morlukların giderilmesi açısından faydalı bilgileri edinebilirsiniz.
İçerik Başlıkları
Göz Altı Torbaları Neden Olur
Göz altında yer alan yağ torbalarının kalmasını sağlayan zar dokunun gevşemesiyle birlikte göz altında torbaların oluşmasına neden olmaktadır. Genç yaştaki kadınların ve erkeklerin arasında sık sık meydana gelen bir durumdur. Bu durumun oluşmasına neden olan temelde iki sebep bulunmaktadır. İlk sebep genetik özellikler veya beslenmeden kaynaklı su tutma ve iltihaplanma durumundan dolayı göz altında torba oluşur. İkinci sebep ise başta yaşlanmak olmak üzer pek çok alışkanlıktan dolayı su tutma ve dokusal deformasyondur. Genetik sebepler haricinde göz altında torba oluşumuna neden olan sebepler aşağıdaki gibidir:
- Uzun süre ekran karşısında zaman geçirme,
- Aşırı stres,
- Uykusuzluk,
- Aşırı miktarda tuz tüketimi,
- Gün içerisinde yeterli miktarda su içmemek,
- Böbrek rahatsızlıkları,
- Hormonal değişimler,
- Dolaşım problemleri,
- Vitamin ve mineral eksikliğinden dolayı göz altında torbalar oluşur.
Bu tür rahatsızlıklardan dolayı oluşan göz altı torbalarının engellenmesi için yapılması gerekenler aşağıdaki gibidir:
- Uykunun düzenli olması ve en az 7 saat uyku süresi olmalı.
- Gün içerisinde 2 – 2,5 litre su tüketmelisiniz.
- Güneşten korunmalı ve düzenli olarak güneş gözlüğü kullanmalısınız.
- Sağlıklı beslenmeye özen göstermeli ve aşırı miktarda tuz tüketiminden de uzak durmanız gerekmektedir.
- Alkol ve sigara tüketiminden uzak durmalısınız.
- Düzenli olarak spor ve fiziksel aktiviteyle birlikte vücudun stres düzeyinin minimum seviyede olmasına katkı sağlamalısınız.
Göz Altı Torbaları Nasıl Geçer
Temiz bir bezi soğuk su yardımıyla birlikte ıslatın. Otururken nemli bezi hafif bir şekilde baskı uygulayarak birkaç dakika boyunca göz altında ve çevresinde bekletin. Diyet programınızda tuz tüketimini azaltın ve yatmadan önce de sıvıyı azaltın. Bu uygulamalar göz altında oluşabilecek torbaların önüne geçmeye etkili olacaktır.
Göz Altı Torbalarına Ne İyi Gelir
- Soğuk süt,
- Salatalık
- Hint yağı,
- Yumurta akı,
- Aloe Vera
Göz Altı Torbaları Nasıl Tedavi Edilir
Göz altı torbalarının oluşumuna neden olduğu yorgunluk ve hastalık ifadesi yaratan, kişinin iş ve sosyal yaşantısının olumsuz yönde etkilenmesine neden olmaktadır. Olduğundan daha yaşlı görünmek, aynadaki görüntüsünden hoşlanmayan, kendini yaşlı hissetmek kişinin ruhsal ve enerji bedeninde negatif etkilere neden olmaktadır. Göz altında meydana gelen morluklar, kararmış gölgeli görüntü ve şişlik durumu, sarkmış göz torbası, çok daha erken yaşlardan itibaren yaygın bir şekilde cinsiyet farketmeden görülmektedir.
Başlangıç olarak göze çarpmasa da, kapatıcılarla birlikte kamufle ederek göz altındaki torbalar rahatsızlık vermeden önce medikal estetik uygulamalar ile birlikte tedavi yöntemi uygulanabilmektedir. Estetik göz cerrahisinden uzaklaşan ve bıçak altına yatmak istemeyen kişilerin göz altı torbalarından kurtulabilmek için farklı göz altı torbası tedavisi de, radyo frekans teknolojileri tedavisi ve enjeksiyon tedavisiyle birlikte iki temel kategoride tedavi yöntemi uygulamak mümkündür.
Göz Altı Torbaları Hangi Hastalıkların Belirtisi Olabilir
Göz altında oluşan torbaların, özellikle kadınların estetiksel açıdan rahatsız olması kadar asıl sağlık açısından da ciddi problemlerin olabileceği için bu sorunu ciddiye almakta fayda olacaktır. Çünkü göz altında oluşan torbaların böbrek rahatsızlığı, kalp ve damar rahatsızlığı veya hormonal bozukluğundan kaynaklı olabileceğini belirtebilmektedir.
Göz Altı Morluğu ve Şişliği Neden Olur
Uykusuzluk, stres, yorgunluk, bilgisayar ve televizyona uzun süre bakma, göz altında ve çevresinde oluşabilecek morluk, halka ve şişliklerin oluşabilmesine neden olacağı gibi kalıtımsal ya da alerjik reaksiyonlar sonucunda da bu tür problemlerin oluşmasına neden olabilmektedir.