Diyette Kestane Yenir Mi

diyette kestane yenir mi
diyette kestane yenir mi

Lif oranı yüksek olan, sağlıklı yağ asitleri, antioksidan ve mineral bakımından zengin besinlerden biri olan kestane, birçok şekilde tüketimi sağlanmaktadır. Diyabet hastaları için tüketimi önemli olan ve önerilen kestane kan şekerini de dengelemektedir. Kestanede C vitamini miktarı da yüksek olmasından dolayı bağışıklık sistemini de güçlendirir. Kan hücrelerini destekler ve hastalıkların önüne geçmede etkilidir. Diyet içerisinde yer alan kişilerin de kestane yiyip yiyemeyecekleri yönünde merakları bulunmaktadır.

Peki, kestanenin faydaları nelerdir? Diyette kestane yenir mi? İşte tüm sorularınızın cevabı bu yazımızda. Kış mevsiminde çiğ veya pişirilerek tüketimi sağlanan kestane doğal bir besin deposudur. Cilde ve birçok hastalığa iyi gelmekte olan kestane kış yemeklerinde de sık sık tüketimi sağlanmaktadır.

Kestane, lifli besin olmasından dolayı glisemik miktarı yüksektir. Glisemik sayesiyle kan şekeri daha yavaş bir şekilde yükselmektedir. Bu da sağlık bakımından önemli bir yere sahiptir. Peki, kestanenin faydaları nelerdir? Ayrıca kestane kaç kalori yazımıza da göz atarak kestanenin kalorisi ile ilgili de faydalı bilgiler edinebilirsiniz.

Kestanenin Faydaları Nelerdir

  • Kestane diyabetin artmasıyla veya oluşmasını engellemektedir. Kan şekerini dengeler.
  • Cildin besleyici bileşenlere sahiptir.
  • Kırmızı kan hücrelerini desteklemekte ve B vitamini içermektedir.
  • Sinir sistemine faydalıdır.
  • Karbonhidrat miktarıyla enerji verme etkisine sahiptir.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Mineral miktarı fazla olmasından dolayı kemik gücüne de fayda sağlar.
  • Kansere karşı da koruyucudur.

Diyette Kestane Yenir Mi

Kestane bileşenleri arasında karbonhidrat yer almaktadır ve karbonhidratlar diğer besin maddelerinde bulunanlara göre daha ağır emilmektedir. Kestanenin içerisinde yüksek miktarda karbonhidrat yer almaktadır ve 100 gramında 135 kalori yer almaktadır. Bu nedenle de tüketimine dikkat edilmesi önerilir.

Kestane Hangi Organda İyi Gelir

Kestane, insan sağlığı bakımından oldukça faydalıdır. Fakat en fazla faydasını gösterdiği organlar ise karaciğer ve midedir.

kestane günde ne kadar tüketilmeli
kestane günde ne kadar tüketilmeli

Kestane Günde Ne Kadar Tüketilmeli

Kestane tüketimi için önerilen günlük 10 adettir. 10 adet kestane karşılığı ise bir elmaya eş değer gelmektedir. Gün içerisinde tüketimi sağlanan 10 adet kestane ile 8 gramlık lif almanız mümkündür. Vücudun ihtiyacı olan günlük C vitaminini karşılamak için tüketimi sağlanan kestane ise 100 gramdır.

Kestanenin İnsan Vücuduna Faydaları

Kestane yüksek miktarda karbonhidrat içeriğine sahiptir. Belirtilen oranın tüketilmesinde diyet döneminde dengelidir. Bununla birlikte mide ve karaciğere iyi gelmektedir. Kestanenin insan vücuduna faydalarıyla birlikte kansere karşı koruma sağlanmasıyla birlikte bağışıklık güçlendirme, sinir ve bağışıklık sistemine fayda sağlamaktadır.