Kestane Kaç Kalori

kestane kaç kalori
kestane kaç kalori

Kestane lif bakımından oldukça zengin besinlerden biri olarak yer almaktadır. Lifli olmasından kaynaklı uzun süreli tokluk hissiyatı yaratmaktadır. Kompleks karbonhidrat içeriği sayesinde gün içerisindeki enerji ihtiyacınızın bir çoğunu karşılamaktadır. Dinamik olmak açısından birkaç adet kestane tüketimi sağlayabilirsiniz.

Kemik, beyin, zihin ve bağışıklık sistemi gelişimi bakımından oldukça önemli bir rol oynamaktadır. Kandaki alyuvar miktarını arttırmasıyla birlikte kansızlığın önüne geçer. İshal gibi bağırsak problemlerin de ilacı olan kestane, alzheimer rahatsızlığının önüne geçmesinde etkilidir. Sağlıklı bir yaşam için düzenli olarak kestane tüketimine dikkat edilmesi önerilir.

Hazırlamış olduğumuz bu yazıda kestane kaç kalori sorusuna yanıt bulabilirsiniz. Ayrıca kestanenin faydaları nelerdir ve kestane hangi mevsimde yenir gibi sorularınıza da cevap bulabilirsiniz.

Kestane Kaç Kalori

Kestanenin yaklaşık 100 gramında 200 kalori değere bulunmaktadır. Kestanenin 1 porsiyonu (60 gram) 120 kalori değerindedir. Kestanenin 100 gramı 44 gram karbonhidrat, 4 gram protein, 1 gram yağ, 6 gram lif içermektedir.

İnsan tarihinin en eski besinleri arasında yerini alan kestane hem lezzetli hem de faydalarından dolayı sık sık tüketimi sağlanmaktadır. Kış mevsiminin vazgeçilmezi olan kestanenin insan vücuduna sayılmayacak kadar fazla faydası bulunmaktadır.

kestanenin faydaları nelerdir
kestanenin faydaları nelerdir

Kestanenin Faydaları Nelerdir

Sık sık kış mevsiminde tüketimi sağlanan bu besin bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olmaktadır. Güçlük bir bağışıklık sistemine sahip olmakta olan vücut ise kolay bir şekilde hastalıklara yakalanmamaktadır. Kestane ayrıca yüksek oradan cildin korunması, yaşlanma geciktirmekte olan içeriğinde yer alan antioksidanlar cilt gerginliğinin uzun yıllar boyunca korunmasına yardımcı olur.

Bunlarla birlikte kestanenin kemikleri güçlendirdiği de bilinmektedir. Yaşlanmayla birlikte zayıflamakta olan kemiklerin direnci kestanede yer alan yüksek kalsiyum miktarı sayesinde artış göstermektedir. Bol miktarda düşük kalorili lif içermesinden dolayı kestaneyi iyi bir diyet besini olarak da öne çıkarmaktadır. Bu durumda vücudun kolesterol seviyesinin korunmasına yardımcı olmaktadır.

kestane hangi mevsimde yenir
kestane hangi mevsimde yenir

Kestane Hangi Mevsimde Yenir

Kestane gelen olarak kış mevsiminde satışa sunulmakta ve yine bu mevsimde tüketimi sağlanmaktadır. Bunun nedeni ise hasat zamanının bitimiyle birlikte kış mevsimine denk gelmesinden dolayıdır. Kestane, bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olan besinlerden biridir. Kış mevsiminde ortaya çıkan grip, soğuk algınlığı gibi hızlı bir şekilde bulaşan vücuda zarar veren hastalıklara karşı bu besinlerden faydalanmak için mükemmel bir zaman haline gelmektedir. Tüm bu durumlar kestanenin daha fazla kış mevsiminde tüketilmesine sebep olmaktadır.

Kestane Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli

Kestaneler yetişmiş olduğu koşullara göre çeşitli şekillerle birlikte olgunlaşabilmektedir. Bu sebeple de kestane seçerken büyüklüğüne, tadına ve soyulabilir özelliklerine sahip olup olmadığını göz önünde bulundurma gerekir.

Öncelik olarak seçilen kestanenin renginin doygunluğu ve kabuğun sertliği oldukça dikkat edilmesi gerekir. Kabuğunda veya iç yapısında büyük lekelerin olması çürüme belirtisi olarak göstermektedir. Aynı zamanda benzerlerinden farklı kokuda ve renkte olan kestaneler de insan sağlığı bakımından da tehlike oluşturmasından dolayı bu tarzdaki kestanelerin satın alınmaması önerilir.

Kestane satın alınmadan öncesinde iç kabuğun soyulmasıyla birlikte basit bir lezzet testi yapılabilir. İç kabuğu acı olan bir kestane büyük ihtimal pişirilmesinden sonra tatlanmayacaktır. Bu sebeple de tadı acı olan kestanelerin tercih edilmemesi önerilir. Aynı zamanda iç kabuğun soyulma kolaylığı da dikkat edilmesi gereken önemli etkenlerden biri olarak yerini almaktadır.

Bir kestanenin iç kabuğunun kolay bir şekilde soyulması tam kıvamında olduğu anlamına gelmektedir. Aynı zamanda kestanenin iç kabuğu da ete fazla girmemesi de önem taşır. Çünkü bu tarzdaki kestaneler yutma aşamasında zorluk yaşatabilmektedir.