Cims Yöntemi İle Zayıflama

cims yöntemi ile zayıflama
cims yöntemi ile zayıflama

Cims Yöntemi, kalıcı ve etkili zayıflama yöntemlerinden biri olarak yerini almaktadır. Peki, Cims Yöntemi nedir? Cims Yöntemi ile zayıflamak mümkün mü?

“Carbohydrate, insulin, modal, system” kelimelerinin kısaltılmış hali olan cims metodu, oldukça etkili sonuçlar gösteren zayıflama yöntemidir. Cims yöntemi ile zayıflama kalıcı kilo vermeyi sağlar mı? İşte tüm detaylar yazımızda.

İçerik Başlıkları

Cims Yöntemi Nedir

Carbohydrate, insulin, modal, system kelimelerinin kısaltılmışı olan cims metodu zayıflama yöntemlerinden biridir. Cims yöntemi, kalıcı ve etkili zayıflama yöntemlerden biridir. Bilinenin aksine, çok fazla yiyerek ve doğru saatlerde yemek yemek kilo vermede yardımcı olacaktır. İşte cims yöntemi de diğer diyetlere göre, katı kuralları olan bir diyet değildir, uzun süreli sağlıklı beslenme biçimidir.

Cims Yöntemi Uygulanırken Bilinmesi Gerekenler

  • Aç kalmayın
  • Yüksek proteinli ve az proteinli karbonhidrat listeleri seçin
  • İçeriğinde lif olmayan karbonhidratların tüketimini sağlamayın. Lifli besinlere yoğunlaşın. Fasulye, mercimek, Brüksel lahanası, ıspanak, tatlı patates tüketimi sağlayın.
  • Sebze tüketimini sağlayın.
  • Kahvaltı 10’da, öğlen yemeği 14:00, akşam yemeği ise 20:00’da yapılması önerilir.

Cims yöntemi ile Zayıflama Kalıcı Kilo Vermeyi Sağlar Mı

14 popüler diyet uygulamakta olan yaklaşık 22.000 kişi üzerinde yapılmakta olan araştırmalara göre, kişilerin 6 ay sonrasında 4 ila 5 kilo verdikleri ve tansiyonları düştüğü tespit edilmiştir. Fakat bu maalesef bir yıl sürmemiş, bir yıl sonunda herkes aynı kilosunu geri almıştır.

Kahvaltı Hangi Saatte Yapılmalı

Haftanın 5 gün saat 10’a kadar kahvaltı yapılmamalıdır. Haftanın 2 gün ise, kahvaltı 12’de yapılması önerilir.

Kahvaltıda Ne Tüketilmeli

İlk 5 kahvaltıda mutlaka tek yumurtadan tereli, dereotlu ya da ıspanaklı omlet tüketilir. Diğer 2 kahvaltıda ise, pastırmalı yumurta tüketilir.

Kahvaltıda Ne İçilmeli, Ne İçilmemeli

Meyve suyu kahvaltıda tüketilmemelidir. Aynı zaman da kahvaltıda gün aşırı bitki çayı ve meyve olur, her gün çay tüketilir.

Kahvaltıda Hangi Zeytin, Ne Kadar Tüketilmeli

1 hafta boyunca siyah zeytin, ertesi hafta ise yeşil zeytin tüketimi önerilir. Zeytin tüketimi 10 adeti geçmemesi önerilir.

Kahvaltıda Hangi Peynir, Ne Kadar Tüketilir

Peynir olarak lor, ekşimik ve 1 yemek kaşığı geçmeyecek şekilde labne ya da krem peynir tüketilmelidir. Haftanın 1 günü sabah kaçamak yapılabilir.

Ara Öğün Yapılmalı Mı

3 gün boyunca ara öğün yapılmaz, Gün içerisinde 4 öğün önerilir.

Salata Ne Zaman ve Nasıl Tüketilmeli

Her öğlen mutlaka salata tüketilmelidir. Salataların üzerine ilk 5 gün barbunya, ceviz, parmesan peyniri, fındık ve mantar ilave edilmeli. Kalan iki gün de ise manda yoğurdu ilave edilmelidir.

Salatalarda yağ olarak ise avokado yağı, ceviz yağı, keten tohumu yağı ya da zeytinyağı kullanımı önerilir. Haftanın bir öğlen kaçamak önerilir.