Salep Kilo Aldırır Mı

salep kilo aldırır mı
salep kilo aldırır mı

Kış mevsiminin soğuklarını dayanılır bir hale getiren oldukça lezzetli olan salebin kalori değerleri ve şeker içeriği yüksek içecekler arasında yerini alır. Doğru telaffuzu sahlep değil salep olan içeceğin ham maddesi zarif çiçeklerden biri olan orkide bitkisinin kök yumrularıdır. Salep, orkide kökündeki yumruların toz haline getirilmesiyle birlikte elde edilmektedir. Süt ile birlikte açılan salep tozunun çiçek kaynaklı kendine özgü kokusu ve lezzeti oldukça vazgeçilmezdir.

Tarçın baharatıyla birlikte zenginleştirilen bu kış içeceğinin ülkemizdeki üretim yeri Burdur – Bucak. Çeşitli bölgelerde de yetişme imkanı olan salep orkidesi kışın en yaygın tüketimi sağlanan içecekler arasında yerini alır. İnsanın içini ısıtan bir içecek olmasıyla birlikte baş ağrısı, yorgunluk, stres, öksürük hatta soğuk algınlığı gibi istenilmeyen durumlardan fayda sağlanabilir. Saf salep yapısında bol miktarda A ve C vitamini aynı zamanda protein içermektedir. Gelişim çağındaki çocukların süt tüketimini arttırabilmek için lezzetli bir yöntem oluşturabilmektedir.

Hazır paketlenmiş salep tozu ya da farklı firmaların üretimini sağladığı hazır kutu salep içecekleri satın alınabilir. Peki, salep kaç kalori, 1 bardak salep kaç kalori? Salep kilo aldırır mı? Salep diyette içilir mi? İşte tüm merak edilen sorularınızın cevabı yazımızda.

Salep Kilo Aldırır Mı, Diyette İçilir Mi

Salep kilo aldırır mı? Diyette salep içilir mi? Sorusu oldukça merak edilmektedir. Ne kadar tüketim sağladığınıza göre değişiklik gösteren bir cevabı olsa da salep kilo aldırır mı sorusunun çoğunlukla cevabı evet. Bunun nedeni içeriğinde yer alan şekerin yüksek olmasıdır. Bunun takibini sağlayan bir diğer ayrıntı ise klasik saleplerin hazırlanışında kullanımı sağlanan sütteki yağ miktarı. Eğer salep tozunun light veya yarım yağlı sütle küçük bir fincan hazırlar ve üzerine de bol miktar tarçın ilave ederseniz kalori oranı azalacaktır.

Kış mevsiminde ara öğünlerde her gün düzenli olmaması kaydıyla salep tüketimini sağlayabilirsiniz. Eğer yarım yağlı sütle hazırlarsanız 205 gramında 104 kalori içermektedir. Bu orandaki salep yaklaşık olarak 188 kaloridir. Aynı zamanda şeker ilavesi yapmayarak da tüketebilirsiniz. İsteğe göre süt kullanmadan sadece su ile de salep hazırlayabilirsiniz. Metabolizmanın hızlanmasına ve kan şekerini dengeleyen tarçın baharatı da ilave ederek sağlıklı bir içecek elde edebilirsiniz.

Hazır satılan salepler yerine toz paketleri satın alarak yağsız sütlerle birlikte hazırlayacağınız salepler daha sağlıklı olacaktır. Bu durumda diyet menüleri için tehdit oluşturmayan bu versiyonu ara öğünlerde tüketimini tercih edebilirsiniz. Şeker rahatsızlığı olanların bu içecekten uzak durmaları tavsiye edilir.

salep faydaları nelerdir
salep faydaları nelerdir

Salep Faydaları Nelerdir

  • En çok bilinen popüler faydalarından biri olan mideye etkisi olmasıdır. Salep hazmı kolaylaştırmakta, mideyi ve bağırsakların yumuşamasını sağlayan içeceklerden biridir.
  • Sıcak salep boğazları da yumuşatmaktadır. Kışın kuru öksürük veya boğaz şişliği gibi durumlarda da tercih edilmektedir.
  • Sindirim sistemi ve hazımsızlıkla birlikte kabızlığa da iyi gelmektedir.
  • Özellikle de kalsiyum başta gelmesiyle birlikte potasyum ve sodyum miktarı da yüksek olmasından dolayı kemik gelişimini destekler.
  • Soğuk havalarda yavaşlayan metabolizmanın hızlanmasını sağladığı gibi enerji de vermektedir.
  • Üzerine tarçın ilave ederek tüketimi sağlanan salep, ara öğünlerde tatlı isteğinizi bastırmak için tüketilebilir.
  • Baş ağrısı, stres ve yorgunluğu hem kokusu hem de aroması ile birlikte geçirmektedir.
  • Regli döneminde düzensizlik yaşayan kadınların ilk tercihi saleptir.
  • Özellikle de tarçınla birlikte tüketilmesi durumunda afrodizyak etkisi yaratmaktadır. İsteksizlik gibi durumlarda doğal bir kaynak arıyorsanız salep tüketebilirsiniz.