1000 İp Atlama Kaç Kalori

1000 İp Atlama Kaç Kalori
1000 İp Atlama Kaç Kalori

Günümüzde pek çok bireyin hareketsiz bir yaşam tarzına sahip olmasıdan dolayı ve bu nedenle de alınan kilolardan da şikayet edilmektedir. Günlük yaşantının yoğun ve stresli  geçmesiyle birlikte pek çok insan sağlıklı ve dinç kalması açısından spor yapmak için veya spor salonuna gidebilmek için zaman bulamamaktadır. Bu bireyler için ip atlama egzersizi güzel bir seçenek olacaktır. Düzenli olarak ip atlama ile birlikte tek bir hareket ile birçok kas grubunun çalışmasını sağlamasıyla kalori yakılmasını da sağlar. Bu durumda beslenmeye de dikkat edilmesiyle pratik ve kolay bir şekilde kilo vermek mümkün olacaktır. Peki 1000 ip atlama kaç kalori? Aynı zamanda İp Atlamak Kaç Kalori Yaktırır yazımıza da göz atmanızı tavsiye ederiz.

Günde 500 Kere İp Atlayarak Kaç Kalori Harcanız

Ortalama olarak 140’tan fazla zıplama yapmanız durumunda 10 dakika boyunca yaklaşık olarak 180 kalori yakmanızı sağlayabilirsiniz. Bu yapılan hesaplamaya ortalama bir hızda zıplamanız durumunda 100 kalori harcamanız mümkündür.

İp Atlamanın Faydaları Nelerdir
İp Atlamanın Faydaları Nelerdir

İp Atlamanın Faydaları Nelerdir

İp atlamak eğlenceli bir egzersiz çeşidi olmasıyla birlikte stresin artmasınıyla birlikte psikolojinin rahatlamasını sağlamaktadır. Aynı zamanda fiziksel sağlık açısından da pek çok faydası bulunmaktadır. Pratik ve kolay bir egzersiz çeşidi olmasıyla birlikte genel olarak spor yapmak için zaman ayıramayan kişiler için tercih edilmektedir. Kilo kontrolü sağlayan kişiler ve kasların gelişimini sağlayan aynı zamanda akciğerin daha fazla hava almasını sağlamasıyla akciğer kapasitesinde artış göstermektedir. Bu durum sonucunda ise daha rahat nefes alıp verilmesi sağlanmaktadır. Aynı zamanda vücuda daha fazla oksijen girmesiyle birlikte vücudun daha sağlıklı olmasını desteklemektedir. Tüm bu etkenlerle birlikte vücudun fiziksel direnci artmasıyla birlikte daha uzun süre spor yapabilmek açısından güç toplamaktadır. İp atlama esnasında vücuttaki kasların tamamı çalışmaktadır. Böylece alt ve üst kasların çalışması için farklı egzersiz hareketlerini yapmaya gerek kalmamaktadır. Peki ip atlamanın faydaları nelerdir? 

  • İp atlama, kol, bacak ve karın kaslarının etkili ve doğru şekilde çalışmasını sağlar. Aynı zamanda baldır ve kalça bölgesindeki kasların kuvvetlenmesini sağlar.
  • Kan akışının hızlandırmasından dolayı kalp krizi riskinin düşmesini de sağlar.
  • Selülitlerin azalmasını ve varis oluşumunun engellemesi açısından oldukça önemli egzersizlerden biridir.
  • Vücudun kalori yakmasını sağlamasıyla vücudun toksinlerden arınmasını da sağlar.
  • Akciğer kapasitesinin artmasıyla birlikte daha uzun süreli spor yapma fırsatı olmaktadır.
  • İp atlama esnasında vücutta mutluluk hormonu olan endorfin salgılanmaktadır. Bu durumda da daha az stresli bir yaşam sürmeniz mümkün olmaktadır.
  • Vücudun şekillenmesini sağlar. Daha fit bir görünüşe sahip olmak mümkün olacaktır.

1000 İp Atlama Kaç Kalori

1000 ip atlama kaç kalori? Oldukça merak edilen konular yer almaktadır. Ortalama olarak bir hızla 1000 kez ip atlamanız durumunda yaklaşık olarak 550 ila 600 kalori harcamanızı sağlamaktadır. Hızlı tempoda 1000 kere ip atlamak iste yaklaşık olarak 800 ila 900 kalori miktarında enerji harcanmasını desteklemektedir.

Her Gün İp Atlarsak Ne Olur
Her Gün İp Atlarsak Ne Olur

Her Gün İp Atlarsak Ne Olur

İp atlayarak kalp atış hızınızda da yükselme görülecektir. Vücut oksijeni verimli bir şekilde kullanabilmesi için kalp, akciğerler ve dolaşım sisteminin güçlenmesini sağlayacaktır. Bacakların ip atlama esnasındayken koordine hareketi, kasları gerginleştirmesini sağlayacaktır. Bu durumda gerginlik ise kasların sıkılaşmasını sağlayarak baldır, kalça ve alt bacak kaslarının kuvvetlenmesini sağlamaktadır.

İp Atlamak Hangi Bölgeleri Zayıflatır
İp Atlamak Hangi Bölgeleri Zayıflatır

İp Atlamak Hangi Bölgeleri Zayıflatır

İp atlama esnasında vücut ağırlığının tümünü bacaklardan çekmektedir. Bacaklar hem ağırlık almasıyla birlikte o esnada çalışma sergilemektedir. Alt ve üst bacaklarının da çalışmasını sağlamakta olan ip atlama egzersizi, kol kaslarının da çalışmasına destek olmaktadır. Kol bölgesindeki dirsekte alt kısmındaki alt kasların ve iç pazu olarak adlandırılan kasların çalışmasını sağlamaktadır.

Günde Kaç Kere İp Atlanmalı
Günde Kaç Kere İp Atlanmalı

Günde Kaç Kere İp Atlanmalı

Özellikle karın ve basen bölgesinde oluşan yağların giderilmesi açısından oldukça önem taşımaktadır. Günde kaç kere ip atlanmalı? Sorusunu kısa bir şekilde açıklamak gerekirse; gün içerisinde 20 dakika boyunca ip atlamayla birlikte 1 kilo vermek mümkün olacaktır. Fakat ip atlamayı düzenli olarak yapmak gerekmektedir. Tüm egzersizlerde olduğu gibi ip atlamakla da tek başına kilo vermek mümkün olmamaktadır.