1 Muz Kaç Kalori

1 muz kaç kalori
1 muz kaç kalori

İnsanlar, zayıflamak için diyet yaparken düşük kalorili besinler tüketmeye çok özen gösterirler. Ancak zayıflamak için önemli olan alınan kalori miktarından daha fazla vücudun o gün alınan kaloriden daha fazla kalori yakmasıdır.

Diyet yaparken dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise uzun süre tok tutan besinlerin tüketilmesidir. Ne var ki bu besinlerin kalori değeri yüksektir. Yine de bu besinlerin diyet beslenmelerinde tüketilmesi gerekir. Çünkü kalori değeri düşük besinler genellikle uzun süre tokluk hissi vermediği için özellikle abur cubur olarak adlandırılan besinlere yönelme ihtimali fazladır. Bu ihtimali düşürmek içinde diyet beslenmelerinin ara öğünlerinde kalori değeri yüksek bu meyvelere yer verilmesi kaçınılmaz hale gelmektedir. 

Peki, yumuşak kıvamı, kendisine özgü lezzeti ve kokusuyla muz kaç kalori? Sağlıklı yaşamın favori meyvesi olan muzun kalori değerleri ve faydaları hakkındaki bu yazımızda bulabilirsiniz.

Muz Kaç Kalori?

Muz besin değerleri çok yüksek bir meyve türüdür. Yumuşak kıvamı olan muzun posa oranı ise oldukça yüksektir. İçeriğindeki karbonhidratın nişasta formunda olması kalori değerini yükseltmektedir. Potasyum oranı çok yüksek olan muzun içeriğinde C vitamini, B6 vitamini, pantotenik asit, riboflovin, folat ve niasin vitaminlerinin yanı sıra sodyum, manganez, bakır, magnezyum, fosfor ve kalsiyum gibi minerallerde bol miktarda bulunur. Diyet lifi ve protein bakımından da çok zengin olan bu meyvenin içeriğindeki yağ ve kolesterol oranı sıfırdır. 

Peki, muz kaç kalori? İşte muzun kalori değerleri; 

  • 40 gram gelen çeyrek muz 36 kalori değerindedir.  
  • 85 gram gelen yarım muz 76 kalori değerindedir. 
  • 90 gram gelen küçük boy 1 adet muz 80 kalori değerindedir. 
  • 170 gram gelen orta boy 1 adet muz 151 kalori değerindedir. 

190 gram gelen orta porsiyon muz 169 kalori değerindedir. Kalori değerlerinin yüzde 93’ünü karbonhidratlar, yüzde 3’ünü yağlar ve yüzde 4’ünü proteinler oluşturmaktadır. Besin değerlerinde 43,4 gram karbonhidrat, 0,63 gram yağ ve 2,07 gram protein bulunmaktadır. 

Muz Suyu Kaç Kalori

  • 1 gram gelen muz suyu 3 kalori değerindedir. 
  • 100 gram gelen küçük bardak muz suyu 291 kalori değerindedir. 
  • 125 gram gelen muz suyu 364 kalori değerindedir. 
  • 150 gram gelen orta boy bardak muz suyu 437 kalori değerindedir. 

200 gram gelen 1 su bardağı muz suyu 582 kalori değerindedir. Kalori değerlerinin yüzde 93’ünü karbonhidratlar, yüzde 2’sini yağlar ve yüzde 5’ini proteinler oluşturmaktadır. Besin değerlerinde ise 130.69 gram karbonhidrat, 1.1 gram yağ ve 7.3 gram protein vardır. 

Muz Nektarı Kaç Kalori

  • 100 gram gelen küçük boy bardak muz nektarı 54 kalori değerindedir. 
  • 150 gram gelen orta boy bardak muz nektarı 81 kalori değerindedir. 

200 gram gelen 1 su bardağı muz nektarı 108 kalori değerindedir. Kalori değerlerinin yüzde 98’ini karbonhidratlar, yüzde 2’sini proteinler oluşturmaktadır. Kalori değerlerinde yağ bulunmaz. Besin değerlerinde ise 25.44 gram karbonhidrat, 0.07 gram yağ ve 0.54 gram protein vardır. 

Muz Kurusu Kaç Kalori

1 gram gelen muz kurusu 3 kalori değerindedir. Kalori değerlerinin yüzde 93’ünü karbonhidratlar, yüzde 4’ünü yağlar ve yüzde 3’ünü proteinler oluşturmaktadır. Besin değerlerinde ise 0.87 gram karbonhidrat, 0.02 gram yağ ve 0.03 gram protein vardır.  

Muzun Faydaları Nelerdir

Mutsuzluk hissi, kaygı bozuklukları ve strese çok iyi gelen muz, depresyonu önlemektedir. Muzun içeriğinde bol miktarda bulunan triptofan, vücutta serotonine dönüşerek vücudun çok fazla miktarda mutluluk hormonu salgılamasını sağlar. Muzun içeriğinde bulunan B vitamini sinirleri yatıştırma özelliği taşımaktadır. 

Zihnin gelişerek öğrenme ve uygulama sürecinin hızlanmasında muzun içeriğindeki potasyum çok etkilidir. Potasyumun tansiyon dengesinin sağlanmasında da etkisi büyüktür. 

Midedeki asidi giderici etkisinden dolayı midedeki fazla asidin verdiği rahatsızlığı hafifletir. Mide yanması ve mide ağrılarının giderilmesinde etkisi büyüktür. Akşamdan kaldım diyenler, hamilelik sürecinde sabah bulantısından şikayet edenler, mutlaka bir muz tüketsin. Ondan sonrasına ise karışmasın. 

Boşaltım sistemiyle alakalı problem yaşıyorsanız, bağırsakları çalıştıran muzu tüketmeyi ihmal etmeyin. Kabızlık problemine şifa olan muz, şişliklere de çok iyi gelir. Sağlıklı bir boşaltım sistemi için mutlaka muz tüketin diyoruz. 

Muzun içeriğindeki potasyum ve yağ asitleri saç diplerini beslediğinden saç kırıklarının engellenmesinde etkili olduğu gibi saçın hızlı uzamasını sağlar. Cildinizdeki lekeleri ve güneş lekelerini yok etmek için muz maskesini düzenli olarak kullanmayı ihmal etmeyin. Cilt maskesi aynı zamanda cildin altındaki dokuları beslediğinden cilt kırışıklıklarını ve sarkmalarını engellemektedir. 

Libidonun yükselmesinde etkili olan bromelain adlı enzim muzun içeriğinde bol miktarda bulunmaktadır. Bu enzimin cinsel gücü artırıcı etkisiyle muz, cinsel ilişki esnasında hem kadına, hem de erkeğe enerji verir.

Muzun Kalorisi ve Diğer bilgiler için aşağıdaki yazımıza da göz atabilirsiniz

Muz Kaç Kalori