Tavuk Eti Kaç Kalori

tavuk eti kaç kaloridir
tavuk eti kaç kaloridir

Geleneksel Türk mutfağında kırmızı etten sonra en fazla tüketilen et türü tavuk etidir. Tavuk eti aynı zamanda pek çok farklı pişirme tekniğiyle önemli damak lezzetlerimizdendir. Kırmızı etle kıyaslandığı zaman oldukça düşük yağ oranına sahip olan tavuk eti, yüksek protein değerleri ile besleyicidir.

Haşlanmış Tavuk Kaç Kalori?

Haşlanmış tavuğu daha sağlıklı olduğu için hepimiz severek tüketiriz. Birçoğumuzda haşlanmış tavuğun kalori değerinin çok düşük olduğunu sanırız. Ama haşlanmış derili tavuğun kalori değerleri incelendiği zaman durumun hiç de öyle olmadığı görülür. Gelin haşlanmış derili tavuğun kaç kalori olduğunu birlikte inceleyelim.

haşlanmış tavuk kaç kalori
haşlanmış tavuk kaç kalori
  • 1 kilo haşlanmış tavuğun kalori değeri 2760’tır.
  • Yarım kilo haşlanmış tavuğun kalori değeri 1380’dir.
  • 100 gram haşlanmış tavuğun kalori değeri 276’dır.
  • 150 gram gelen 1 porsiyon haşlanmış tavuğun kalori değeri 414’tür.
  • 30 gram gelen 1 köfte büyüklüğündeki haşlanmış tavuğun kalori değeri 83’tür.

Tavuk Döner Kaç Kalori?

Dışarıda yemek yiyeceğimiz zaman özellikle fiyatının uygun olmasından dolayı tavuk döner ilk tercihlerimiz arasında yer almaktadır. Tavuk eti her ne kadar sağlıklı olsa da tavuk döner söz konusu olduğu zaman sağlıktan bahsetmek biraz zor oluyor. Öncelikle tavuk dönerin içeriğinde yüksek oranda karbonhidrat vardır. Peki içerisine domates, turşu, baharat, yağ, yeşillik, ketçap, mayonez ve soslar katılan tavuk dönerin kalori değeri kaçtır? Gelin bu sorunun cevabına birlikte bakalım.

  • 1 bütün ekmek arası tavuk dönerin kalori değeri 800’dür.
  • 1 tane dürüm tavuk dönerin kalori değeri 309’dur.
  • 1 tane lavaş dürüm tavuk dönerin kalori değeri 400’dür.
  • 100 gram gelen sadece tavuk etinden oluşan 1 porsiyon tavuk dönerin kalori değeri 230’dur.
  • Tavuk dönerin yanında içilen bir kutu ayranın kalori değeri 95, 1 kutu kolanın kalori değeri ise 149’dur.

Tavuk Göğsü Kaç Kaloridir?

Tavuk göğsünün içeriğindeki yağ ve kolesterol değeri çok düşüktür. Tavuk göğsünün kalori değeri ise pişirilme şekline göre değişmektedir. Haşlama, ızgara ve kızartma olarak pişirilebilen tavuk göğsünün kalori değerlerini ayrı ayrı birlikte inceleyelim.

Haşlanmış Tavuk Göğsü Kaç Kaloridir?

Diyet yapanlar için haşlanmış tavuk göğsü bulunmaz nimettir. Hem içeriğindeki yağ oranı düşük, hem de besin değerleri yüksek olduğundan çok doyurucudur. Uzun süre tokluk hissi verir. Haşlanmış tavuk göğsü, spor yapanlar için de tam bir protein kaynağıdır.

  • 30 gram gelen 1 köfte büyüklüğündeki tavuk göğsünün kalori değeri 33’tür.
  • 150 gram gelen 1 orta porsiyon haşlanmış tavuk göğsünün kalori değeri 165’tir.
  • 100 gram haşlanmış tavuk göğsünün kalori değeri 110’dur.
tavuk göğsü ızgara kaç kalori
tavuk göğsü ızgara kaç kalori

Izgara Tavuk Göğsü Kaç Kaloridir?

Tavuk göğsünün ızgarada pişirilmesi kalori değerlerini çok aşırı yükseltmeyeceğinden özellikle zayıflamak isteyenler, tavuk göğsünü ızgarada pişirerek tüketebilirler. Izgarada pişirilen tavuk göğsünün yağ ve kolesterol değeri de çok düşüktür. Aynı zamanda protein değeri yüksektir ve çok doyurucudur.

  • 30 gram gelen 1 köfte büyüklüğündeki ızgara tavuk göğsünün kalori değeri 45’tir.
  • 100 gram gelen 1 orta porsiyon ızgara tavuk göğsünün kalori değeri 151’dir.
  • 200 gram gelen 1 tane ızgara tavuk göğsünün kalori değeri 302’dir.

Izgara tavuğun kalori değerlerini de merak edeniniz elbette vardır. 250 gram gelen 1 orta porsiyon tavuk ızgaranın kalori değeri 274 iken, 50 gram gelen 1 köfte büyüklüğündeki tavuk ızgaranın kalori değeri 55’tir.

Kızartılmış Tavuk Göğsü Kaç Kaloridir?

Öncelikle şunu belirtmekte fayda var ki söz konusu kızartma olunca hangi besin olursa olsun yağ oranlarında çok ciddi artış olmaktadır. Kızartılan tavuk göğsünün içerdiği kalori değeri de bir hayli yükselecektir. Bu nedenle kızartılmış tavuk göğsünü diyet yapanlar kesinlikle tüketmemelidir.

  • 30 gram gelen 1 köfte büyüklüğündeki kızartılmış tavuk göğsünün kalori değeri 53’tür.
  • 205 gram gelen 1 orta boy kızartılmış tavuk göğsünün kalori değeri 363’tür.
  • 100 gram kızartılmış tavuk göğsünün kalori değeri ise 177’dir.

Tavuk Sote Kaç Kaloridir?

İçerisine katılan biberi, domatesi, soğanı ve farklı sebzeleriyle Türk mutfağının en lezzetli yiyeceklerinden olan tavuk sotenin hazırlanması da yemek yapmaya yeni başlayan birinin zorlanmayacağı kadar çok basittir. Tavuk sote genellikle tek başına tüketilen bir besin değildir. Yanında ya pirinç pilavı ya da patates püresi mutlaka yenilmektedir. Tavuk sotenin kalori değerleri ise sanılanın aksine yüksektir. Gelin tavuk sotenin kalori değerlerini birlikte inceleyelim.

  • 170 gram gelen 1 orta porsiyon ya da 1 küçük tabak tavuk sotenin kalori değeri 288’dir.
  • 35 gram çok tepeleme 1 çorba kaşığı tavuk sotenin kalori değeri 59’dur.
  • 100 gram gelen tavuk sotenin kalori değeri ise 169’dur.

Tavuk Çorbası Kaç Kaloridir?

Özellikle hastaların şifa niyetine tükettiği tavuk çorbası tam bir vitamin deposudur. Halsizlik, mide üşütmesi ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklara çok iyi gelmektedir. Tam bir doğal antibiyotik olan tavuk çorbası, grip ve nezle ile de bu hastalığın ilaçlarından daha iyi savaşmaktadır. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek hastalara şifa olan tavuk çorbasının kalori değerlerini merak ediyorsanız gelin beraber inceleyelim.

  • 240 gram gelen 1 orta porsiyon tavuk çorbasının kalori değeri 132’dir.
  • 150 gram gelen 1 küçük kase ya da 1 kepçe az tavuk çorbasının kalori değeri 83’tür.
  • 200 gram gelen 1 orta kase tavuk çorbasının kalori değeri 110’dur.
  • 300 gram gelen bir büyük kase tavuk çorbasının kalori değeri 165’tir.

Fırında Tavuk Kaç Kaloridir?

Fırında tavuk ya da tavuk baget, pratik hazırlanan yemek çeşitlerinden olduğundan tüketimi çok yaygındır. Ancak tavuk baget hem derili, hem de içeriğinde yüksek oranda yağ barındırmaktadır. Bu nedenle diyet yapanların tüketirken derisini ayıklamaları ve sosunu az yağlı hazırlamaları gerekir. Tavuk bagetin içeriğindeki protein değerleri de çok yüksektir. Tavuk bagetin kalori değerleri ise en sık araştırılan konular arasında yer almaktadır. 460 gram gelen 1 orta porsiyon fırında patatesli tavuk bagetin kalori değeri 437’dir.

Tavuk Şiş Kaç Kaloridir?

Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden olan tavuk şişi diyet yapanlarda elbette yemek isteyecektir. Diyet yapanların tavuk şişi içeriğindeki yağ oranı düşük olan tavuk göğsü etinden hazırlamaları daha sağlıklı ve diyete daha uygun olacaktır. Tavuk şişin kalori değerleri ise şöyledir;

  • 165 gram gelen 1 orta porsiyon tavuk şişin kalori değeri 208’dir.
  • 85 gram gelen 1 şiş tavuk şişin kalori değeri 107’dir.
  • 100 gram tavuk şişin kalori değeri ise 126’dır.

Tavuk Ciğeri Kaç Kaloridir?

Tavuk ciğeri içeriğinde bol miktarda çinko, folik asit, demir, potasyum, sodyum, A ve C vitamini ve protein barındırmaktadır. Oldukça besleyici olsa da kolesterol içerdiğinden kalp hastalarının ve kilosunu kontrol edenlerin dikkatli tüketmesi gerekir. Az ve ölçülü yenirse sağlığa faydalı bir besindir. Tavuk ciğerindeki kalori değerlerini merak ediyorsanız gelin beraber inceleyelim.

  • 20 gram gelen 1 orta porsiyon tavuk ciğerinin kalori değeri 29’dur.
  • 100 gram gelen tavuk ciğerinin kalori değeri ise 147’dir.

Tavuk Kanat Kaç Kalori?

Tavuk kanatın kalori değerini düşürmek istiyorsanız derisini ayıklamalı ve sosunu az yağla hazırlamalısınız. Tavuk kanatın kalori değerleri ise şu şekildedir;

  • 60 gram gelen 1 porsiyon tavuk kanatın kalori değeri 198’tir.
  • 30 gram gelen 1 tane tavuk kanatın kalori değeri ise 99’dur.

Tavuk Etinin Sağlığa Faydaları

Tavuk eti yüksek protein içeriğinin yanı sıra düzenli olarak tüketildiği zaman içeriğindeki vitamin ve minerallerle bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek hastalıklara karşı korur. Beyin hücrelerinin korunmasında bir kalkan görevi görür. Kalp krizi riskinin yanı sıra stresi ve yorgunluk hissini azaltır. Cildin parlak görünmesini sağlar. Vücut için çok iyi bir enerji kaynağıdır.

Tavuk etinin sindirimi kırmızı ete göre daha kolaydır. Tavuğun içeriğindeki yağ oranı çok düşük olduğundan kan basıncının yani tansiyonun kontrol altına alınarak dengelenmesinde önemli bir besindir. Bu nedenle tavuk eti tansiyon dostudur. Vücuttaki kolesterol seviyesinin kontrol altına alınmasında da yardımcı besinlerdendir.

Haşlanmış Tavuğun Faydaları

Haşlanmış tavuk, tavuğun pişirme yöntemleri arasında en sağlıklı olanıdır. Tavuk içeriğinde yağ barındırdığından dolayı sağlık için ek bir yağ ilave etmeye gerek yoktur. Haşlanmış tavuk tam bir protein, mineral ve vitamin kaynağıdır. Nezlenin atlatılmasında önemli etkisi olan bir besindir. Çok rahat kilo verdirir. Kolesterolün kontrol altına alınmasını sağlar.

Köy Tavuğunun Faydaları

Sağlığa faydalı tavuk denilirken aslında köy tavuğu kastedilmektedir. Sanayi ortamında yetiştirilerek satılan tavukların sağlığa faydasından daha çok zararı vardır. Sanayi tavuklarının içeriğindeki hormonlar ve maddeler sağlığa olan faydalarının neredeyse hepsini yok etmektedir. Sağlığa faydalı bir tavuk tüketmek istiyorsanız herhangi bir işlemden geçmemiş köy tavuğunu tercih edin.

Tavuğun Zararları

Sanayi tipi tavuklarda kullanılan antibiyotik, bakterilerin direncini yükseltmektedir. Antibiyotikler sayesinde dirençli hale gelen bakteriler insan vücuduna enfekte olduğu zaman vücuttaki faydalı bakterileri öldürür. Kız çocuklarının çok erken yaşta ergenliğe girmesine neden olur. Tavuklarda açlık hissi oluşturmak için kullanılan arsenik, insanlarda kanser rahatsızlıklarına neden olmaktadır.

Tavuk etinin erkekliğin kaybolmasına neden olduğuna dair söylentiler vardır. Uzmanlarda bu söylentileri doğrulamaktadır. Çünkü tavuk üretimi esnasında tavuklara östrojen hormonu verilmektedir. Bu hormonun erkekliğe olumsuz etki ettiği biliniyor. Östrojen, bir kadınlık hormonu olduğundan dolayı erkeklerde göğüs büyümesine neden olabilmektedir. Östrojen hormonu erkeklerde daha birçok sağlık problemine neden olabiliyor. Bu nedenle sanayi tipi tavuğun tüketilmesi özellikle bu tavuklarda bulunan aşırı östrojen hormonundan dolayı erkekler için zararlıdır.

Tavuğun fazla tüketilmesi sağlık için zararlıdır. Özellikle sanayi tipi tavuklar fazla tüketilmemelidir. Tavuğun fazla tüketilmesi obezite, şeker rahatsızlığı ile kalp ve damar rahatsızlığı gibi ciddi sağlık problemlerine neden olabilmektedir.