Sürekli Üşümenin Nedenleri

Sürekli Üşümenin Nedenleri
Sürekli Üşümenin Nedenleri

Sürekli Üşümeye Neler Sebep Olur

  1. Kansızlık (Anemi) : En sık karşılaşılan sağlık problemlerin biride kansızlıktır. Önemli bir sağlık problemi olan anemi, oldukça sık karşılaşılan özellikle kadınlarda daha sık karşılaşılmaktadır.
  2. Kardiyovasküler Sistem Hastalıklar : Damarsal problemlere bağlı olarak üşüme en çok el yada ayaklarda meydana gelmektedir. Aynı zamanda renk değişikliği, morarma, uyuşma ve karıncalanma gibi belirtiler meydana gelmektedir.
  3. Hipotioridi (Tiroid Bezinin Az Çalışması) : Vücut sisteminin metabolizmasını düzenlemekte olan “tiroid bezi” sağlıklı çalışması için tüm sistemlerin de uyum içerisinde olması gerekmektedir. Çok fazla yada az çalışması sonucunda ise üşümeyle birlikte kişinin günlük hayatında da olumsuz etkiler yaratmaktadır. Bu olumsuz etkenlere örnek vermek gerekirse ; sürekli olarak yorgun hissetme, saç dökülmesi, kabızlık, istemsiz kilo alımı gibi oluşabilecek ciddi sonuçlara kadar yol açabilmektedir.
  4. Diyabet : Kontrol altında tutulamayan diyabet, periferik nefropati olarak adlandırılan rahatsızlığa, kısaca açıklamak gerekirse sinirlerde ellerde ve ayaklarda uyuşmalar yada ağrı oluşması hissedilmektedir.
  5. Anoreksiya / Aşırı Zayıflık : Anoreksiya yada aşırı zayıflık da koruyucu yağ tabakasının eksikliğinden dolayı üşümeye neden olmaktadır.
Üşüyen Bireyler İçin Bitkisel Çözümler Nelerdir
Üşüyen Bireyler İçin Bitkisel Çözümler Nelerdir

Üşüyen Bireyler İçin Bitkisel Çözümler Nelerdir

  • Bitki Çayları
  • Tahin / Pekmez
  • Helva
  • Kuru yemiş tüketimi. Özellikler ceviz, badem tüketimi düzenli olarak yapılmalıdır.
  • C ve E vitamini açısından zengin olan kuru üzüm, vücudun enerji gereksinimini karşılamaktadır. Düzenli olarak tüketilmesi üşümenin karşısına geçecektir.
İnsan Vücudu Neden Üşür
İnsan Vücudu Neden Üşür

İnsan Vücudu Neden Üşür

Kasların kasılmasıyla meydana gelen enerji, vücut ısısının artırılmasında rol almaktadır. Dolayısıyla sürekli olarak üşümek, genel olarak kasları erkeklere göre daha az miktarda gelişmekte olan kadınlarda daha fazla meydana gelmektedir. Yağ doku bilinenin aksine ısı oluşumuna katkı sağlamamaktadır. Fakat ısı kaybının önlenmesinde etkili bir durumdur.

Vücut Sıcaklığını Arttırmak İçin Ne Yapılmalı
Vücut Sıcaklığını Arttırmak İçin Ne Yapılmalı

Vücut Sıcaklığını Arttırmak İçin Ne Yapılmalı

  • Sürekli olarak üşüme problemi yaşayan insanlar için yapılması gereken öncelikli olan sağlıklı ve dengeli bir diyet ile başlanması gerekmektedir. Bu diyet içeriği proteinler, vitaminler, yağlar ve mineralleri doğru şekilde ve doğru miktarda olması gerekmektedir. Uygun bir diyet programı aynı zamanda sağlıklı vücut ağırlığına ulaşmanızı sağlayacaktır. Dolayısıyla normal vücut sıcaklığınıza da ulaşmış olacaksınız.
  • Gün içerisinde öğün atlamak tamamen yanlış bir durumdur ve yapılmaması gereken bir şeydir. Eğer diyet yapıyorsanız ve öğün atlıyorsanız bu durum daha az enerji almanıza neden olacaktır. Böylece daha az ısı üretmenize neden olacaktır.
  • Soğuk hissetmeye başladığınızda ise ellerinize ve ayaklarınıza masaj uygulaması yapabilirsiniz. Bitkisel yağlar, karabiber, tarçın ve zencefil ile masaj uygulaması yapmak üşüme probleminizi azaltacaktır.
  • Egzersiz yapmayı yaşam tarzı haline getirin. Özellikle kardiyovasküler egzersizler kılcal damarların gelişmesini sağlar ve genel dolaşımının artmasına neden olur.