Ramazanda kilo vermek mümkün mü ? sorusu akıllarda oldukça soru işareti bırakmaktadır. Ramazan ayında iftarda fazla kaçırıp 1 ay sonrasında tartıda kilo artışını görmek oldukça can sıkıcı bir durumdur ve bu durumu yaşayan bireylerin sayısı da hiç de az değildir. Aslında ramazanda oruç tutarken sağlıklı beslenmek, kilo vermek ve formda kalabilmek oldukça mümkündür.
Ramazanda beslenme düzeninin değiştiği gibi egzersiz düzeninde de değişiklik olmaktadır. Gün içerisindeki yoğun tempo içerisindeyken ve oruçluyken spor yapmak pekte mümkün olmayabilir. Fakat iftar sonrasında 1 – 2 saat sonra yapacağınız 45 – 60 dakikalık tempolu yürüyüşler formda kalmanızı ve kilo almamanızı sağlayacaktır. Haftanın 3 – 4 günü düzenli olarak yürümeyi ihmal etmeyin.
İçerik Başlıkları
1 Ay Oruç Tutarak Kaç Kilo Verilir
Hafta içerisinde 5 gün boyunca sağlıklı, 2 günde çok düşük kaloriyle beslenildiğinde 1 ay boyunca 7 kilo vermek mümkün olacaktır. Aralıklı oruç adı verilen diyet programı yağ oranınızı düşürmenizi sağlar ve uzun süre kilo kontrolü sağlamanızı sağlayacaktır.
Oruç Tutarak Kilo Verilir Mi
Genellikle ramazanda oruç tutarak kilo vermenin daha kolay olacağı düşünülmektedir. Fakat bu düşünce oldukça yanlıştır. Genel olarak bu dönemde dikkat edilmediğinde kilo alma gibi durumlarla sonuçlanabilmektedir.
Ramazanda Kilo Vermek İçin Neler Yapılmalı
- Su ve meyve sebze tüketimini arttırın ve düzenli olarak tüketin.
- Lif içeriği acısından zengin besinleri tercih edin.
- Bağırsaklarınızda problem varsa çorbalara yulaf tercih edebilirsiniz.
- Yeterli miktarda protein tüketin, bu gün içerisinde tok kalmanızı sağlayacaktır.
- Sahur yaptıktan 1 saat sonra uyunmalıdır.
- İftar menünüzde et ve sebze aynı anda tüketilmemelidir.
- Sindirim sisteminizin doğru çalışabilmesi için bitki çayları tüketebilirsiniz.
16 Saat Boyunca Aç Kalmak Vücutta Ne Gibi Durumlara Yol Açar
Açlık süresi boyunca vücutta depolanmış olan yağlar yakılmaktadır ve hızlı bir şekilde kilo verme sağlanabilmektedir. Bununla birlikte olmak üzere 8 saat yiyip 16 saat aç kaldığımızda hücrelerimizdeki enerji kaynağı olan mitokondriyanın foksiyonu uyarılmaktadır.
İftarda Aşırı Yemeklerden Kaçının
İftarda orucunuzu açmak için aşırı yemek tüketmek sizlere tartıda kilo olarak geri dönüş sağlayacaktır. Aynı zamanda metabolizmaya ani yük getirebilmektedir. Örnek vermek gerekirse orucu açarken hurmayla başlamak, vücudun enerji ihtiyacını hızlı bir şekilde karşılayacaktır. Yine bununla birlikte su ve çorba tüketimi de orucu açarken ilk tercihler arasında yer alınmalıdır. İftar için bu başlangıçlarla başlanarak ana yemeğe geçiş sağlanması daha sağlıklı olacaktır.