Omuz Ağrısına Ne İyi Gelir

omuz ağrısına ne iyi gelir
omuz ağrısına ne iyi gelir

Omuz ağrısı farklı sebeplerden etkilenmesinden dolayı ortaya çıkabilmektedir. Toplumun bir çoğunda meydana gelen bu ağrılar, özellikle de çalışmakta olan kişiler için oldukça büyük bir rahatsızlık oluşturmaktadır. Bu problemle baş başa kalmakta olan kişiler de ağrının çözülebilmesi için bir çok araştırma yapmaktadır.

Omuz ağrısı; kıkırdak, bağ dokusu, kas ve sinir hücrelerinden dolayı meydana gelen bir durumdur. Omuz çevresinde ortaya çıkan ağrıların ilerlemesi durumunda; boyun, kürek kemiği, kol ve ellerde yayılmaya başlamaktadır. Peki, omuz ağrısına ne iyi gelir? Ayrıca omuz ağrısı neden olur ve nasıl geçer konu başlıklı yazımıza da göz atmanızı tavsiye ederiz.

İçerik Başlıkları

Omuz Ağrısı Neden Olur

Omuz ağrısı genel olarak darbe bağlantılı meydana gelebilmektedir. Fakat bu bölgede ağrıya sebep olabilecek birçok durum söz konusu olabilmektedir. Bu kapsamda; akciğer hastalıkları, kalp krizi, köprücük kemiğindeki kırıklar, eklem hastalıkları, omurganın hasar görmesi ve omzun çıkması gibi durumlar sonucunda ağrılar meydana gelmektedir.

Ağır yük kaldırılması, omzun zorlanmasına neden olacak egzersizler, kambur oturma ve yalnızca vücudun bir tarafına yatıyor olmak da sağ ve sol omuzda ağrıların oluşmasına sebep olabilmektedir. Fakat omuz ağrıları alınan birkaç önlem ve bitkisel karışımlar ile birlikte hafiflenmesi mümkündür.

Omuz Ağrısına Ne İyi Gelir

Omuz ağrısı, ağrıya sebep olan durumların ortadan kaldırılmasında iyileşebilmektedir. Bu durumda ağırlık kaldırmamak, omuz bölgesine fazla yük vermeyerek ve dik oturarak omuz ağrısının önüne geçmede etkili olabilmektedir. Ağrının şiddetlenmesi durumunda destekleyici korselerin kullanımıyla birlikte bu bölge sabit hale getirilebilmektedir. Akut olarak seyretmekte olan omuz ağrılarında genel olarak sıcak veya soğuk kompres uygulamarı da faydalı olacaktır. Ancak ağrıların kronikleşmesi durumunda bir uzman yorumu alınması gerekir.

Kronik bir hal alan omuz ağrılarında kırık veya çıkık gibi kemik bozukluklarının olmaması durumunda genel olarak ilaç tedavisine başvurulmaktadır. Sağ ve sol omuz ağrılarında kas gevşetici ilaç ve kremlerin kullanımından destek alınmaktadır. Omuz ağrısının kemik bozukluklarından kaynaklı meydana gelmesi ise büyük miktarda cerrahi müdahaleye başvurulmaktadır.

omuz ağrısı nasıl geçer
omuz ağrısı nasıl geçer

Omuz Ağrısı Nasıl Geçer

Omuz ağrının geçmesi için evde yapılan bazı uygulamalar bulunmaktadır. Bu uygulamalar; buz tedavisi, ısı tedavisi, esneme-germe hareketleri, masaj ve biberiye yağı karışımı olarak oluşmaktadır. Buz ve ısı tedavileri kasların rahatlaması ve gevşemesini sağlar. Aynı zamanda kompres uygulamaları kas yaralanmasında da oldukça iyi sonuçlar vermektedir. Temiz bir beze sarılmakta olan buz küplerinin ağrı olan bölgede yaklaşık 10 dakika bekletilmesi de tedavi açısından yeterli olacaktır. Yarım saat boyunca buz kütlesinin 10 dakika ara ile birlikte bölgede uygulanması önerilmektedir.

Omzun bazı esneme ve germe hareketleri ile ısınmasına yardımcı olarak da hissedilmekte ağrıyı azaltmaktadır. Bununla birlikte omuzlar sırasıyla; sağa, sola, öne ve arkaya hareket ettirilmesi gerekir. Uzun süre hareketsiz kalarak bu bölgedeki kasların daha fazla ağrı oluşturmasına sebep olabilmektedir.

Omuzlara yapılmakta olan masajlar da esneme ve germe hareketleriyle birlikte aynı prensipte çalışmaktadır. Yapılan masaj hareketleriyle birlikte omuz kasları gevşetilir ve ağrı hafifletilmektedir. Aynı zamanda masaj sayesinde, bu bölgedeki kas akışında hızlanma sağlanır.

Biberiye yağı ise omuz bölgesinde oluşan ağrılar için önerilen tek bitkisel çözümdür. Biberiye yağı, anti spamik ve anti enflamatuar etkisiyle birlikte omuz ağrılarına iyi gelmektedir. Bu durumda kuru veya yaş olarak alınan bir tatlı kaşığı biberiyenin yarım litrelik suya ilave edilmesi gerekir. Bu su biraz dinlenmesinden sonra, temiz bir beze ilave edilerek ağrı olan bölgeye sürülmelidir. Biberiye tedavisi gün içerisinde iki kez uygulanması durumunda ağrılar hafiflemektedir.