Öğün Atlamak Neden Zararlıdır

Öğün Atlamak Neden Zararlıdır
Öğün Atlamak Neden Zararlıdır

Öğün atladığınızda vücudunuz besin sıkıntısı çekmeye başlamaktadır. Kan şekerinizin düşmesine neden olur bu durumda da kendinizi gün içerisinde bitkin ve halsiz hissetmenize neden olmaktadır. Aynı zamanda öğün atlamanın oluşturduğu olumsuz etkilerden biride; bilişsel ve mental aktivitelerinizin zayıflayacağından dikkatinizi toplamada ve konsantrasyon eksikliği yaşama konusunda zorluklarla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Günlük kısa bilgiler edinmek için sporvebeslenme.com_ https://twitter.com/sporvebeslenme_  adresli Twitter hesabımızı takip etmenizi öneririz.

 

 

Peki Öğün Atlamanın Zararlı Nelerdir
Peki Öğün Atlamanın Zararlı Nelerdir

Öğün Atlamanın Zararlı Nelerdir

  • Hormonal Değişimler : Öğün atlamak, hormonal değişimlere neden olabilmektedir. Oluşabilecek hormonal değişimlerde kan şekerinizin değişmesine ve bu durum sonucunda kilo alma gibi problemlerin oluşmasına neden olacaktır.
  • Sindirim Problemleri : Gün içerisinde öğün atlamadan dengeli ve sağlıklı beslenerek sindirim sisteminizin doğru çalışmasına yardımcı olursunuz. Sindirim sisteminiz öğün atladığınız da problem yaratmaya başlayacaktır. Sindirim sistemininiz sağlıklı ve doğru çalışması için günde 3 öğün beslenmeye özen göstermenizi tavsiye ederiz.
  • Yağ Birikimi : Öğün atladığınız da vücudunuz gerekli olan enerji miktarını kaslarınızdan kullanmaktadır. Öğün atlamanın dışında düzensiz beslenmenizin de vücudunuzda yağ birikmesine neden olacaktır.
  • Bitkinlik : Metabolizma öğün atlandığı zaman yavaşlamaktadır aynı zamanda kişinin kendini yorgun hissetmesine de neden olabilmektedir. Öğünleri aksatmadan tüketmek, gereken kalori miktarı doğru şekilde harcanmaktadır. Bu durumda da kişinin gün içerisinde enerji dolu olmasına da neden olabilmektedir.
  • Gün İçerisinde Sinirli Olmak : Karnımız acıktığında ve yemek yemediğimizde kendimizi gün içerisinde “sinirli, gergin” hissederiz. Öğün atlandığı durumda aç bir insan huysuz biri gibi davranmaya başlamaktadır ve çabuk sinirlenmektedir. Bu nedenle zamanında ve doğru şekilde öğünlerinizi aksatmadan tüketmenizi öneriyoruz.
  • Aşırı Yemek Yeme : Öğün atlandığı zaman doğal olarak daha fazla acıkırız. Bu durumda da bir sonraki yemeği normal yediğimiz miktardan daha fazla tüketmemize neden olur. Vücudunuz daha fazla yemek için stres hormonu salgılamakta ve otomatik olarak normal yediğiniz oranın iki kat fazla tüketmenize neden olmaktadır. Bu durumun temel nedeni öğün atlamak ve düzensiz beslenme programıdır.
  • Kan Şekeri Seviyesinde Dengesizlik : Sağlıklı beslenmenin en önemlisi de öğünleri zamanında tüketmektir. Öğün atlamanın sağlık açısından birçok zararlı olmasıyla bilinmesiyle birlikte, bunlardan biri de kan şekeri seviyesinde meydana gelmekte olan dengesizliktir.
    • Öğün atlayan ve düzensiz beslenme düzenine sahip olan bireylerin genel olarak vücudunda besin sıkıntısı meydana gelebilmektedir. Kan şekeri seviyesinin düşmesi kişinin kendisini yorgun, halsiz ve gergin hissetmesine neden olabilmektedir. Aynı zamanda kişinin gün içerisindeki aktivitelerde de zayıflama meydana gelebilmektedir. Bu durum sonucunda dikkat eksikliği ve konsantre eksikliği gibi durumların oluşmasına neden olabilmektedir.