İçerik Başlıkları
L – Karnitin Zararlı Mı
Yüksek miktarda L – Karnitin takviyesi kullanmak, olumsuz yan etkilere neden olabilir. Bu olumsuz etkilerden örnek vermek gerekirsek ; mide bulantısı, karın krampları, kusma ve ishal olarak örneklendirebiliriz. Meydana gelen nadir yan etkilerden biride üremik hastalarda kaslarda güçsüzlük ve nöbet bozuklukları olarak kişilerde nöbet geçme gibi durumlar oluşabilmektedir.
L – Karnitin Nasıl Kullanılır
L – Karnitin, spor yapmadan önce kullanılması önerilmektedir. Etkisi ise yaklaşık olarak 40 ila 50 dakika arasında ortaya çıkacaktır. Etkisini tamamen alabilmek için haftanın belli günleri ve aynı dozlarda almak tavsiye edilmektedir.
Günde Kaç Kez Kullanılmalı
Günde bir kez L – Karnitin kullanmanızı tavsiye ederiz. Antrenman esnasındaki dayanıklılığınızın ve gücünüzün artmasını sağlayacaktır. Aşırı tüketimden mutlaka kaçınınız.
L – Karnitin Nedir
L – Karnitin, vücutta lizin ve metiyonin amino asitlerinden sentezlenmektedir. Dışarıdan besinler ve gıda takviyeleriyle birlikte alınabilmektedir. L – Karnitin en başta yağ yakımı sağlamasıyla birlikte kas kütlesinin artmasında da birçok faydası bulunmaktadır.
Faydaları Nelerdir
- Yağ kaybına yardımcı olacaktır.
- Antrenmandaki performansınızı olumlu yönde etkilemesini sağlamaktadır.
- Kalp sağlığını koruyabilmektedir.
- Tip 2 diyabet sağlığı açısından faydalı olabilmektedir.
- Bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar.
- Kemik kaybının sürecini yavaşlatır.
L – Karnitin Zayıflatır Mı
En çok merak edilen sorulardan biride L – Karnitin zayıflamaya etkili olup olmadığıdır. L – Karnitin, vücuttaki yağ miktarının hızlı şekilde yakılmasını sağlamasıyla birlikte zayıflamaya da etkisi olumlu yönde olmaktadır. Dikkat edilmesi gereken konulardan biride L – Karnitini tek başına alıyor olmaktır. Bu durumda vücut ağırlığına etkisi olmamaktadır aksine birçok yan etkiyle karşı karşıya kalabilirsiniz.
L – Karnitin Kilo Aldırır Mı
Şuana kadar yapılan birçok bilimsel çalışmada, L – karnitin kullanımı sonucunda fazla kilolu ve yaşlı kişilere yönelik olumlu sonuçlara vereceğini göstermektedir. Yapılan analizlerden L – karnitin kullanan ileri yaşlarda ve fazla kilosu olan kişilerde, yaklaşık olarak 1,4 kilogram daha fazla kilo kaybına yol açtığı görülmektedir.
L – Karnitin Hangi Besinlerde Bulunmaktadır
L – karnitin sağlamakta olan besinler esasen et, balık, süt ve süt ürünleri ve kümes hayvanlarıdır. L – karnitin içeriğindeki en önemlilerinden biride biftek (pişmiş, 120 gramı yaklaşık olarak 55 ila 165 mg arasında karnitin içeriğine sahiptir) yine aynı şekilde süt içerisinde de 1 bardağında yaklaşık olarak 8 ila 12 mg arasında L – Karnitin içeriğine sahiptir.