Klima Çarpmasına Ne İyi Gelir

klima çarpmasına ne iyi gelir
klima çarpmasına ne iyi gelir

Klima çarpması, özellikle de yaz mevsiminde bir çoğumuzun öksürük, ishal ve burun akıntısı şeklinde etkisiyle birlikte bir problem olarak ortaya çıkmaktadır. Gün içerisinde yoğun bir şekilde klimaya maruz kalmaktaysanız, şu anda paylaşacağımız bilgileri mutlaka bir göz atmanızı tavsiye ediyoruz. Peki, klima çarpmasına ne iyi gelir, klima çarpması nasıl geçer? İşte klima çarpmasının belirtileri ve merak edilenlerin hepsi yazımızda.

Özellikle de toplu ortamlarda yaz mevsiminde sanıldığından daha zor geçebilmektedir. Düzenli olarak bakımı yapılmayan klimalar; mikroorganizmalar ve alerjenlerin ortama yayılmasına sebep olabilmektedir. Yaz ortasında soğuk algınlığı problemi yaşıyorsanız, büyük bir ihtimalle sizleri klima çarpmış olabilir. Merak konusu olan ‘klima çarpmasına ne iyi gelir‘ detayları yazımızda..

İçerik Başlıkları

Klima Çarpmasına Ne İyi Gelir

Klima çarpmasından korunabilmek için yeşil çay ve zencefil desteğinin alınmasını önermekte olan uzmanlar, “yeşil çay, kuvvetli antioksidan etkisi olan çayların başında gelmektedir. Fakat yeşil çayın yaz mevsiminde aşırı sıcak ve nemli iklimlerde yaşamakta olan toplumlar gibi soğuk bir şekilde tüketimini sağlamaları gerekmektedir.” Diye belirtmektedir.

Yeşil çay demlenme esnasında zencefil ilave edilmesi de daha faydalı bir hale getirmektedir. Bu şekilde hazırlanmakta olan yeşil çay, istenen kıvama gelmesi için yaklaşık 5 ila 10 dakika demlenmesinden sonra soğutularak buzdolabında bekletilmeli ve gün içerisinde susadıkça tüketimi sağlanmalıdır. İçerisine limon dilimi ve taze nane yaprakları ilave edilebilir. Antioksidan bakımından etki göstermesinin yanı sıra vücuttaki ödemin atılmasını, kan dolaşımının hızlanması, enerji vermesi, spazmların giderilmesi, yağlı yiyeceklerin sindirimi kolaylaştırması ve enfeksiyon etkenlerine karşı koruyuculuk sağlayarak, kişinin sıcak mevsimlerde kendini daha dinç hissetmesini de sağlamaktadır. Aynı zamanda yeşil çayın içerisinde zencefil miktarının fazla olmamasına da dikkat edilmeli, fazla olması durumunda aşırı terlemeye neden olabilmesiyle birlikte yüksek tansiyon, şeker, safra ve böbrek rahatsızlıklarına neden olmaktadır.

klima çarpmasının belirtileri nelerdir
klima çarpmasının belirtileri nelerdir

Klima Çarpmasının Belirtileri Nelerdir

Kişinin yaşamını kaybetmesine sebep olabilecek kadar ciddi bir hastalık çeşidi olan zatürreye neden olabilmekte olan klima çarpması, genel olarak burun tıkanıklığı, kuru öksürük, hapşırma, yorgunluk, halsizlik, kas ve eklem ağrısı, kramp, baş ağrısı, yüksek ateş, bulantı, kusma, bilinç bozukluğu gibi çeşitli rahatsızlık belirtilere sebep olur.

Klima Çarpması Neden Olur

Terin klima karşısında kurutulması veya klimanın direkt olarak kişi üzerine soğuk hava üflemesi de ısınmış olan kasların ani bir şekilde soğumasına sebep olmaktadır. Bu durum kişide bel, boyun ve sırt bölgelerinde tutulmaya neden olabilmektedir. Klima kullanırken iç ile dış ortam sıcaklığın farkının 10 dereceyi aşmaması gerekmektedir. Klimanın doğru bir şekilde kullanımı, kas spazmı oluşumu için önüne geçmede etkilidir. Kas spazmı tek başına ağrı ve geçici hareket kısıtlığına neden olsa da bu durum baş ağrılarının ortaya çıkarmasına da neden olmaktadır.

Klima Çarpması Hangi Hastalıklara Neden Olur

Vücudun farklı kısımlarda kas tutulmasına sebep olan klima çarpması, kişinin göğsüne bıçak saplamış hissiyatı gibi ağrılar hissettirebilmektedir. Kuru hava koşullarında enfeksiyonların yayılma olasılığı daha yüksektir ve bu durumda bademcik iltihabı ve alerjik nezle gibi rahatsızlıklara neden olabilmektedir. Klimaların düzenli bir şekilde bakımı yapılmaması, filtrelerin olması gerektiği gibi temizlenmemesi, farenjit, larenjit ve sinüzit gibi çeşitli üst solunum yolu enfeksiyonlarına neden olabilmektedir.