Kavun Diyeti Nasıl Yapılır

kavun diyeti nasıl yapılır
kavun diyeti nasıl yapılır

Yaz aylarının en çok tercih edilen meyvelerinden birisi olan kavun, metobolizmanızı hızlandıracak faydalı bir meyvedir. Özellikle diyet yapmak isteyen kişiler için Kavun, hem tüketimi leziz hemde hızlı kilo vermenize yardımcı olacak bir üründür. Genelde diyet yaparken kişiler kilo veriminin azlığından, kilo veremediklerinden şikayet etmektedirler. Fakat, Kavun diyetiyle birlikte belkide 5 gün 5 kilo vermiş olacaksınız.

Ayrıca 1 dilim kavun kaç kalori başlıklı yazımıza da göz atmanızı tavsiye ederiz.

Kavun Diyeti

En az karpuz kadar ferahlatıcı olan Kavun meyvesi, sağlığınız içinde fazlaca yararlı bir meyvedir. Toplum arasında her ne kadar meyve olarak bilinen Kavun aslında bir sebzedir ve ana yemek olarakta bir çok yemek çeşidine sahiptir. Kavun içerisinde A, B, B1, C vitaminlerini barındırmaktadır. Potasyum, İyot ve brom bakımından da oldukça zengindir.

Zayıflamak isteyen kişilerin keyifle tüketeceği bu meyve, uykusuzluk, kansızlık, romatizma vb gibi hastalıklara da iyi gelmektedir. Hemen hemen her öğünde kavun tüketildiğinden dolayı ismini bu şekilde almıştır. Diyet planlamasını takip etmek zor değildir. Hergün aynı planı uyguladığınızda verimli sonuç alacağınızdan emin olacaksınız. Kavun diyeti süresince fazla yağlı gıdalardan ve yemeklerden uzak durulması gerekmektedir.

Kavun Diyeti Listesi

Sabah Kahvaltısı ; İstediğiniz kadar kavun tüketimi yapabilirsiniz. Tercih edersenizde kavun’un yanında şekersiz şerubat tüketimide yapabilirsiniz.

Sabah Kahvaltı sonrası Ara öğün; 1 kase yarım yağlı yoğurt tüketimi yapabilirsiniz.

Öğle Vakti; İstediğiniz kadar taze kavun tüketimi yapabilirsiniz. Kavun tüketiminiz yanında bir but yada 100 gram yağsız pişirilmiş tavuk(Şinitzel) yiyebilirsiniz. Sonrasında 1 fincan şekersiz çay yada şekersiz meşrubat içebilirsiniz.

Öğle Vakti sonrası Ara öğün; İstediğiniz kadar kavun tüketimi yapabilirsiniz.

Akşam Vakti; Izgara balık eti yada tavuk eti tüketimi yapabilirsiniz. İstediğiniz kadar kavun tüketimi yapabilirsiniz.

Kavun Diyetinin Uygulama Süresi

Uzmanlara göre; Kavun diyetini uygulama süresi 5 gündür. 5 gün düzenli bir şekilde uygulandığında vücudunuz 5 gün içerisinde 5 kilo vermiş olacaktır. Kavun diyetini daha uzun süre uygularsanız eğer, vücudun dengesi ve sağlığı açısından zararlı etkiler ortaya çıkabilir. Hızlı kilo verme sebebi ve uzun süre vücuda girmesi gereken önemli besinlerin eksikliğinden dolayı, 5 gün sonra diyetinizi kesebilirsiniz.

Kavun Diyetinin Faydaları – Kavunun Faydaları Nelerdir?

Kavun aslında çok tercih edilen bir meyve olmasına rağmen, faydaları ve vücuda sağladığı besin zenginliği bilinmemektedir. Özellikle vitamin açısından oldukça zengin olan bu meyve, her yaşta insanın rahatlıkla tüketebileceği hafif bir üründür.

  • C Vitamini dediğimizde aklımıza her ne kadar portakal, greyfurt, madalina gibi meyveler gelsede. Kavun önemli miktarda C vitamini bünyesinde barındırmaktadır. Bu sebeple vücudun bağışıklığını güçlendirir. Vücudunuzun direncinin düşmesini engeller. Bu sebeple diyet boyunca sınırsız şekilde kabun tüketimi yapabilirsiniz.
  • Kalp atışınızın normalleşmesini sağlar. Diyet süresince kendinizi kilo vermeye odaklayacağınız için, kendinizi şartladığınız durum içerisinde strese girebilirsiniz. Kavun , kan basıncını düzenleyerek sinir sisteminizin rahatlamasına yardımcı olur. Diyet süresince içerisinde bulunduğunuz stres durumunuda atlatmanızda yardımcı olacaktır.
  • Metabolizmanızı hızlandırarak kilo vermenizi kolaylaştırır. Uzun süre açlık hissi çekmeden, istediğiniz miktarda yediğiniz sürece diyet boyu sizi tok tutacaktır. Buda diyeti yapmanızı kolaylaştıracaktır.

Önemli Not: Kavun diyeti yaparken sadece gün içerisinde Kavun tüketimi yapmamalısınız. Kavun’u diğer ürünlerle birlikte tüketmelisiniz. Sadece Kavun tüketimi, vücudun dengesini bozabilir, sağlık açısından zararlı etkiler ortaya çıkartabilir. Bu sebeple gerekmedikçe gün içerisinde sadece kavun tüketimi yapmayınız. Aşırı kilolu kişiler hemen kilo verme isteğinde olacaklardır. Bu isteğe rağmen kavun tüketimini diğer gıdalarla ve meşrubatlarla birlikte tüketmelidir.