Kahve Sporu Nasıl Etkiler, Ne Kadar Tüketilmeli

kahve sporu nasıl etkiler, ne kadar tüketilmeli
kahve sporu nasıl etkiler, ne kadar tüketilmeli

Kahve Tüketimi Sporu Nasıl Etkiler ve Ne Kadar Kahve Tüketilmeli

Zayıflamak isteyenler ya da spor yapan bireyler için de oldukça faydalı ve yağ yakımı yapan doğal üründür. Özellikle spordan önce ya da sonra içilen kahve, vücudun yağ yakınını oldukça fazla hızlandırır. Ayrıca metabolizma için oldukça yararlı olan kahve, metabolizma hızını çok fazla arttırmaktadır.

Daha sağlıklı kilo vermek adına içilir fakat çok fazla yükletilmesi durumunda sağlık açısından kötü sonuçlar oluşabilir. Spor yapmadan önce ya da sonra kahve tüketilmesi kan dolaşımını hızlandırmaktadır. Bu sayede spor yapmadan önce veya sonra kasların daha sağlıklı kan pompalandığı için kasları korumakta ve sağlıklı tutmaktadır.

Yapılan sporun daha faydalı hale gelmesine yardımcı olur, vücudun yaşlanma ile kas zayıflamasına karşı korumaktadır. Kasları dinç ve sağlıklı olmasını sağlar ve daha güçlü olmasına yardımcı olur. Şekersiz olarak içilen kahvede sadece 1 kalori olan ve zayıflamak adına çok yararlıdır. Egzersizlerden sonra içilen kahve, kas ağrılarını hafiflettiği ve spor sonrası ağrıları azalttığı bilinmektedir.

Kahve Tüketiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

  •  Kahve tüketiminde en önemli nokta aşırıya kaçmamaktır. Kahve çok faydalı olsa bile her durumda olduğu gibi aşırı tüketildiği zaman çok zararlı hale gelecektir.
  • Kilomuza göre tüketilmeli ve bulunan kiloya göre kahve miktarı kilo başına 6 mg olmalıdır.
  • Her gün düzenli olarak aynı saatte içmek oldukça yararlı olacaktır.
  • Yarattığı dehidrasyon oranını ortadan kaldıracaktır.
  • Kahvenizi zenginleştirebilir, şekerli olan ya da kremalı tüketmek yerine tarçın veya badem sütü ile içebilirsiniz.
  • Uyumadan en az 6 saat önce kahve tüketimi olmalıdır. Geç saatlerde içilen kahve uykusuzluk sorunu yaratacaktır.

Aşırı Kahve Tüketimi

Kahve tüketiminde aşırıya kaçırdığı durumda, uyku bozukluğu sorunları yanı sıra kan akış hızına bağlı olarak kalp çarpıntısına neden olabilir. Ayrıca aşırı heyecanlar ve kaslarda seyirme gibi rahatsızlıklara sebep olabilmektedir. Gece geç saatlerde içilen kahvenin düşünce bozukluğu, yorgunluk hissi ve uykusuzluğa neden olmasından dolayı baş ağrına neden olabilir.

Migren ya da migren başlangıcı durumlarında kahve tüketimi aşırıya kaçılmasına bağlı olarak durumu daha kötü hale getirecektir. Tansiyon rahatsızlıklarına ve tansiyon yükselme gibi durumlarda görülebilir.