Evde Yapılabilecek Egzersizler

Evde Yapılabilecek Egzersizler
Evde Yapılabilecek Egzersizler

Gün içerisinde stresli ve yoğun geçen bir günün ardından egzersiz yapmak zor ve sıkıcı bir hale gelmektedir. Evde yapılacak egzersizlerle birlikte egzersiz yapmayı keyifli bir hale getirmeniz mümkün olacaktır. Spor salonuna gitmeye ihtiyaç duymadan günde 30-40 dakika boyunca egzersiz yaparak formunuzu korumak ve kilo vermek mümkün olacaktır. Aynı zamanda düzenli olarak egzersiz yapıyor olmak, kendinizi daha enerjik ve zinde hissetmenizi sağlayacaktır. Peki evde yapılacak egzersizler nelerdir? Evde egzersiz nasıl yapılır? Sizler için evinizde yapabileceğiniz bir antrenman programı aşağıda yer almaktadır;

Jumping Jack Nasıl Yapılır, Faydaları Nelerdİr
Jumping Jack Nasıl Yapılır, Faydaları Nelerdİr

Jumping Jack Nasıl Yapılır, Faydaları Nelerdir

 

Jumping jack, tüm kasların aynı anda çalışmasını sağlayan ve kalp atışının hızlandırmasıyla birlikte yağ yakımını destekleyen bir harekettir. Aynı zamanda kasların gelişimini ve güçlenmesini de sağlamaktadır. Düzenli olarak jumping jack yapıyor olmak vücudunuzun daha sıkı bir hale gelmesini sağlayacaktır. Tüm vücudun çalışmasını sağlayan egzersizler arasında yer alan jumping jack, en eğlenceli hareketler arasında yer almaktadır. Böylece antrenman programınızın daha keyifli olmasını sağlamaktadır. Bu hareketi 3 set 15 tekrar yapıyor olmak yeterli olacaktır.

Jumping jack hareketini yapmak için öncelik olarak bacaklarınızın hafif bir aralıkta açık olduğundan emin olun ve kollarınızı serbest bırakın. Ardından zıplamaya başlayın ve bu esnada da hem kollarınızı başınızın üzerine doğru kaldırın hem de ayaklarınızı omuz hizasını geçecek bir şekilde açmanız gerekmektedir. Tekrar ilk pozisyonda olun ve hızlı bir şekilde aynı hareketle zıplamaya devam edin.

Jumping Jack Nasıl Yapılır, Faydaları Nelerdİr
Jumping Jack Nasıl Yapılır, Faydaları Nelerdİr

Squat Nasıl Yapılır, Faydaları Nelerdir

Squat, ön bacak, arka bacak ve kalçanın çalışmasını sağlayan bir bacak egzersiz hareketidir. Bununla birlikte aynı zamanda bel, sırt, baldır ve karın kaslarında çalışmasını sağlayan bir hareket olan squat, makinede çalışmak yerine serbest bir stil olarak çalışma sağlandığında tüm vücudun çalışmasını sağlamaktadır.

Squat hareketini yaparken iki ayağınızı öncelik olarak omuz hizasında açın. Daha sonra bir sandalyeye oturuyormuş gibi aşağıya çömelik ve sonra ayağa kalkın. Bu egzersizi 3 set 15 tekrar yapmanız yeterli olacaktır.

Plank Egzersizinin Faydaları Nelerdir
Plank Egzersizinin Faydaları Nelerdir

Plank Egzersizinin Faydaları Nelerdir

Plank egzersizi tüm karın kaslarının çalışmasını sağlayan bir egzersiz çeşididir. Düzenli olarak yapılması durumunda performansın artmasını sağlamaktadır. Aynı zamanda plank egzersizi, sırt ağrılarının hafiflemesini ve güçlenmesini de sağlamaktadır. Kalça kaslarınızında çalışmasını sağlayan plank hareketi, metabolizmanızın hızlanmasını da sağlamaktadır. Düzenli olarak yapılan plank, duruşunuzu düzeltir ve dengede durmanıza da büyük bir oranda yardımcı olmaktadır. Bu egzersizi de 3 set 30 saniye boyunca yapmanızı tavsiye ediyoruz.

Wall Sit Ne İşe Yarar
Wall Sit Ne İşe Yarar

Wall Sit Ne İşe Yarar

Wall sit ne işe yarar? Merak edilen egzersiz konuları arasında yer almaktadır. Kısaca ne işe yaradığını açıklamak gerekiyorsa: düzenli olarak wall sit hareketini yapıyor olmak, karın, ön bacak ve arka bacağın çalışmasını sağlamaktadır. Aynı zamanda kas yapımı ve yağ yakımı açısından da oldukça etkili bir egzersiz çeşididir. Bu sayede kemikler, tendon ve eklemlerinde dayanıklılığının artmasını sağlarsınız. Yine bu hareketide 3 set 30 saniye yapmanız etkili olacaktır.

Şınav Çekmenin Faydaları Nelerdir
Şınav Çekmenin Faydaları Nelerdir

Şınav Çekmenin Faydaları Nelerdir

  • Fit ve sağlıklı bir vücuda sahip olmanıza yardımcı olur.
  • Metabolizmanın hızlanmasını destekler ve kilo vermenizi destekler.
  • Formda kalmanızı sağlar.
  • Şınav çekmek sadece göğüs ve kollarınızın çalışmasını sağladığı gibi aynı zamanda sırt, ayak, karın ve kanat kaslarınızın da çalışıp şekil almasını da sağlamaktadır.
  • Enerjinizin artmasını sağlar.
  • Dayanıklılığınızı arttır ve güçlenirsiniz.
  • Şınav hareketini 3 set 12 tekrar yapabilirsiniz.
Dips Hareketinin Faydaları Nelerdir
Dips Hareketinin Faydaları Nelerdir

 

Dips Hareketinin Faydaları Nelerdir

  • Dips hareketi bileşik bir hareket çeşididir. Vücudunuzu stabilize olmasını sağlayan aynı zamanda da birden fazla eklemin kullanılmasını da sağlamaktadır.
  • Dips hareketi, göğüs ve triceps oluşmasında bench press hareketinin etkili olduğu kadar etki sağlamaktadır.
  • Omuz, sırt ve göğüs kaslarınızın güçlenmesini sağlayan dips egzersizi, kol kaslarınızında çalışmasını sağlayan bir egzersiz çeşididir.
  • Amacınız kilo vermek ise bu hareket metabolizmanızın hızlanmasını desteklemektedir. Hareketi 3 set 15 tekrar yapmanız yeterli olacaktır.