EMS Sistemi İle Kilo Vermek Mümkün Mü

ems sistemi ile kilo vermek mümkün mü
ems sistemi ile kilo vermek mümkün mü

Günlük yaşantının koşuşturmacanın içerisinde spora zaman ayırmak oldukça zordur. Son zamanlarda sosyal medyada ünlüler veya arkadaşlarımızı üzerlerinde farklı bir kıyafet ve kıyafete bağlı kablolarla birlikte spor yapan görmeyen yoktur. Bu sistemin adı ise EMS’dir. Peki, EMS sistemi nedir? EMS sistemi zararlı mı? gibi sorular oldukça merak edilmektedir. EMS sistemi ile ilgili merak edilen tüm detaylar bu yazımızda derlenmiştir.

EMS Sistemi Nedir, EMS Sistemi İle Kilo Vermek Mümkün Mü

EMS elektronik kas uyarım sistemi olarak bilinmektedir. Basit bir şekilde anlatılması durumunda; normal egzersizler esnasında bir hareketi yapmak için beyin kasa bir sinyal göndermek zorundadır, bu sinyali göndermemesi durumunda hareketi yapmanız zor olur ve her vücut hareketinde bu sinyaller gönderilmektedir. Bu cihaz da beyinden gelen sinyallerin aynısını dışarıdan sadece kaslara göndermesiyle kasılma seviyesinde artış gösterir. EMS sayesinde bir hareketi gelen akım eşliğinde yaparak kasılmayı arttırarak o kasın gelişimini kısa zaman içerisinde sağlamaktadır.

Böylece sadece 25 dakika egzersiz yaparak 3-4 saat dışarıda yapılan bir antrenmana eşdeğer çalışma sağlamaktadır. EMS sistemiyle 10 ana kas grubu aynı anda çalışmaktadır ve en derin kas fibrillerine kadar ulaşmaktadır. Spor salonlarında yapılan antrenmanlarda en derin kaslara daha zor bir şekilde ulaşılmaktadır. Bunun için büyük ağırlıklara girmeni gerekmekte ve bu durumda eklemlere çok büyük bir yük bindirmiş olursunuz. Eklem ve omur sakatlıklarına bilmeden neden olabilirsiniz.

EMS Sistemini Herkes Kullanabilir Mi, Yan Etkileri Var Mı

Egzersiz yapmasında herhangi bir sakınca olmayan herkes bu sistemi kullanabilmektedir. Fakat özellikle yapmaması gereken kişiler ise kalp pili olanlar, hamileler, epilepsi ve kanser hastaları. Bu kişilerin kesinlikle EMS sistemi kullanmaması gerekir. Bu hastalıklara sahip olmayan sağlıklı bir bireye hiç bir yan etkisi bulunmamaktadır. Bu egzersiz aletinin ortaya çıkması fizik tedavi amaçlı olmasından dolayı fıtık hastaları için özellikle tercih edilebilmektedir.

ems sistemi haftada kaç gün yapılmalı
ems sistemi haftada kaç gün yapılmalı

EMS Sistemi Haftada Kaç Gün Yapılmalı

Haftanın iki günü 48 ya da 72 saat aralığında yapılması önerilir. Daha sık yapılması tavsiye edilmez. Çünkü ciddi bir kas çalışması olmasından dolayı dinlenme süresini uzun tutulmalı ki bir sonraki antrenman için daha dinç hissedilsin. EMS sisteminden daha başarılı sonuç alabilmek için bu kısım önem taşır.

EMS Sistemindeki Etki Ne Zaman Farkedilir

Kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Fakat doğru egzersiz uygunlanmasıyla ve düzenli bir şekilde takibi yapılması durumunda 6 ila 10 seansta kendinizdeli gelişimi ve değişimi fark edebilirsiniz. Birlikte çalışacağınız eğitmen de oldukça önemlidir. İstekli ve düzenli bir şekilde gitmeniz ve eğitimin ihtiyaçlarına yönelik hareketlerle desteklenmesi de etkisini göstermesindeki sürenin kısalması açısından oldukça önem taşır.

EMS Sistemi Zararlı Mı

Fiziksel olarak yapılan antrenmanlarda harekete geçmeyen kaslar için verilen elektrik akımlarıyla birlikte harekete geçmesi sağlanır. Elektrik sinyallerin ise vücuda bir zararı yoktur.