İçerik Başlıkları
Ekmek Tüketimi Kilo Aldırır Mı
Ekmek, porsiyon kontrolüne dikkat edildiğinde kilo aldırmaz. Günlük olarak yediğimiz öğünlerde makarna, pilav gibi karbonhidrat açısından zengin olan besinler ile birlikte aşırı ekmek tüketildiğinde mutlaka sizlerin kilo almanızı sağlayacaktır.
1 Dilim Ekmeğe Eş Değer Besinler
Galeta : 2-3 adet
Sandviç Ekmeği : 1/3 adet
Mercimek Çorbası : 1 kase
Tarhana Çorbası : 1 kase
Şehriye Çorbası : 1 kase
Kuru Baklagiller : 3-4 yemek kaşığı
Pirinç Pilavı : 2 yemek kaşığı
Bulgur Pilavı : 2 yemek kaşığı
Kuskus : 2 yemek kaşığı
Makarna : 3 yemek kaşığı
Erişte : 2 yemek kaşığı
Patates : 1 küçük boy
Simit : 1/4 adet
Patlamış Mısır : 1 su bardağı
İrmik : 2 yemek kaşığı
Ekmek Kaç Kalori
- Beyaz Ekmek : 1 adet 300 gram olan ekmek yaklaşık olarak : 760 kaloridir
- 150 gram olarak yarım beyaz ekmek yaklaşık olarak : 380 kaloridir.
- Kalın 1 Dilim Beyaz Ekmek : 87 kaloridir
- İnce 1 Dilim Beyaz Ekmek : 60 kaloridir
- Normal 1 Dilim Beyaz Ekmek : 72 kaloridir
- Kepekli Ekmek : 1 dilim yaklaşık olarak 50 kaloridir
- Tam Buğday Ekmeği : 1 dilim yaklaşık olarak 80 kaloridir
- Yulaf Ekmeği : 100 gram yaklaşık olarak 212 kaloridir
- Kepek Ekmeği : 100 gram yaklaşık olarak 215 kaloridir
- Buğday Ekmeği : 100 gram yaklaşık olarak 242 kaloridir
Diyette Kaç Dilim Ekmek Yenir gibi merak ettiğiniz tüm sorularınızın cevabı https://sporvebeslenme.com/ekmek-kac-kalori/ bu yazımızda yer almaktadır.
Sağlıklı Ekmek Çeşitleri Nelerdir
- Çavdar Ekmeği
- Tam Buğday Ekmeği
- Yulaflı Ekmek
- Kepekli Ekmek
- Tam Tahıllı Ekmek
Ekmek Neden Kilo Aldırır
Ekmek, içerik olarak karbonhidrat açısından oldukça zengin olmasıyla birlikte az miktarda da protein içeriği bulunmaktadır. Örneğin 1 dilim ekmek yaklaşık olarak 25 gramdır, 15 gram kompleks karbonhidrat ve 2 gram protein içermektedir. Bu da yaklaşık olarak 68 kiloya denk gelmektedir. Gün içerisinde aşırı ekmek tüketimi fazla karbonhidrat alımını sağlamaktadır. Fazla karbonhidrat alındığında yeteri kadar fiziksel aktivite yapılmadığında, yakılarak enerjiye çevrilemez.
Enerjiye dönüştürülemeyen fazla karbonhidratlar, yağa çevrilerek vücutta depo edilir. Sürekli olarak aşırı tüketimi olan ve yakılmayan ekmek zaman içerisinde çok fazla yağ depolanmasını sağlar aynı zamanda kilo alımına yol açmaktadır.
Ekmek tüketiminde dikkat edilmesi gerekenlerden biride miktarıdır. Kilo alma döneminde ekmeği tamamen kesmek oldukça yanlış bir durumdur. Beyin ve sinir sistemi sadece glikoz ile beslenmektedir glikoz ise karbonhidrattır.
Karbonhidratı tamamen kesmek ya da çok az tüketmek beyin ve sinir sisteminin çalışmasını bozmasıyla birlikte birçok sağlık problemlerine de yol açabilmektedir. Kilo verme döneminde mutlaka bir diyetisyenle görüşmeniz önerilmektedir. Her ana öğünde mutlaka yeterince ekmek tüketimi olmalıdır.
Ekmek seçiminizde tam tahıllı ekmekler tercih etmeniz posa alımınızı arttırır metabolizmanızı hızlandırmakta ve bağırsak sağlığınızı olumlu yönde etkilemektedir. Beyaz ekmek yerine tam tahıllı ekmekleri tercih edin, düzeli ve porsiyon kontrolü ile birlikte ekmek tüketmeniz kilo aldırmaz aksine kilo vermeye yardımcı olur.