Diyet Yaparken Ne Yemeliyiz

Diyet Yaparken Ne Yemeliyiz
Diyet Yaparken Ne Yemeliyiz

Kilo verme konusunda kararlı olan kişiler, kilo kontrolü sağlamak isteyen kişilerin öncelik olarak vücudunu tanımaları gerekmektedir. Vücudu tanımadan uygulanmakta olan diyet yöntemleri kişinin kilo vermesi yerine kişinin kilo almasına neden olmaktadır. Alanında uzman kişiler tarafından tavsiyelerini ve deneyimlerini izmir diyetisyen olarak bu yazımızda diyet yaparken ne yemeliyiz konu başlıklı yazımızda sizlerle paylaşmaktayız.

Diyet Yaparken Nasıl Beslenmeli
Diyet Yaparken Nasıl Beslenmeli

Diyet Yaparken Nasıl Beslenmeli

Kahvaltı : Özellikle çalışan kişilerin akşamdan bir şeyler hazırlamaya üşenmesinden dolayı sabah işe giderken kahvaltı için açma, poğaça veya börek gibi hamur işlerini tüketmeyi tercih etmektedirler. Fakat bu besinlerin içerisindeki protein miktarı da oldukça düşük olmasından dolayı kişinin daha çabuk acıkmasına neden olmaktadır. Kahvaltı öğününde şekerli besinlere yer vermek glikozun hızlanmasına neden olmaktadır. Bu sebeple şekerli yiyeceklerin tüketiminden uzak durmanızı tavsiye ederiz. Eğer kahvaltınızda simit yemeyi tercih ettiyseniz mutlaka yanında peynirde yemelisiniz.

Öğle: Karbonhidrat açısından zengin olan pilav, makarna ve börek gibi yemekler öğle menüsünde tüketilmesiyle birlikte yorgunluk ve uykuyu da beraberinde getirmektedir. Bu nedenle doğru bir şekilde dengelenmiş besinleri tercih etmekte fayda olacaktır.

Ara Öğün: Genel olarak çay/kahve saatlerinin vazgeçilmezi olan kek, börek, tatlı gibi ara öğünler kalori açısından da zengin yiyecekler arasında yer almaktadır. Bu besinlerin tüketimi sonucunda uzun sürede fark ettirmeden kilo almaya ve yağlanmaya neden olmaktadır. Gün içerisinde hareketsiz kalıyorsanız daha fazla kalori almış olacaksınız.

Akşam: Öğlen öğününde az miktarda tüketilen karbonhidrat grubu, akşam öğününde daha kısıtlı tüketmenizi ve daha çok sebze ağırlıklı beslenmenizi tavsiye ederiz.

Diyet Yaparken Ne Yemeliyiz
Diyet Yaparken Ne Yemeliyiz

Diyet Yaparken Ne Yemeliyiz

  • Yumurta
  • Tam tahıllı ekmek vs.
  • Beyaz peynir
  • Yeşillik
  • Çiğ kuruyemiş
  • Kuru meyve
  • Meyve/sebze
  • Bitter çikolata
  • Sade kahve
  • Salata
  • Çorba
  • Bulgur pilavı
  • Köfte
  • Ayran/yoğurt
  • Izgara tavuk
  • Izgara et
  • Baklagiller
Reborn Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır
Reborn Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır

Reborn Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır

İzmir Alsancak Diyetisyen tarafından uygulanmaktan olan REBORN sistemi ile kilo vermeniz kolaylaşacak. Bu sistem klasik, eski diyet bilgileri ve katı kurallarını yıkan yeni bir yaşam şekliyle diyet yapmak daha eğlenceli şekle gelecektir.

Çoğu kişinin tüketmeden önce neredeyse her besinin kalori hesabını yapmış olduğunu ve diyetin stres altında devam etmesini sağlamaktadır. Diyetisyen Deniz Zünbülcan, kalorinin önemli olmadığını ve doğru besinlerin tercih edilmesiyle birlikte, doğru zamanlama da yeterli ve dengeli şekilde tüketilmesi gerektiğini belirtmektedir.

Diyette Yapılan Hatalar Nelerdir
Diyette Yapılan Hatalar Nelerdir

Diyette Yapılan Hatalar Nelerdir

  1. Uzun bir süre bir şey yememek: Hızlı bir şekilde kilo verebilmek için yapılan hatalardan biride öğün atlamaktır. Yemek yedikten sonra kendini göstermekte olan metabolizma, besinleri sindirebilmek için hızlı çalışır. Fakat öğün atlandığında bu durum tam tersine dönmektedir. Uzun süre aç kalmak, metabolizmanın yavaşlamasına neden olmaktadır.
  2. Ekmek tüketmemek: Karbonhidratlı ve ekmekli yiyeceklerin tüketimi sağlıklı bir diyet için çok fazla tüketimi önerilmemektedir. Ancak tamamen karbonhidrat ve ekmeği hayatınızdan çıkartmanız çok yanlıştır. Ekmek tüketmeyen kişiler, farkında olmadan bulgur ve makarna gibi yiyeceklerin tüketimini arttırabilmektedir. Ekmekle birlikte tüm karbonhidratların beslenme gruplarından çıkarılması sonucunda kas kaybına neden olmaktadır. Bu nedenle dikkat edilmesi gereken konulardan biridir. Mutlaka gün içerisinde öğünlerinize bir dilim kepekli, çavdar veya tam tahıllı ekmek dahil ediniz.
  3. Ödem yapmaması için su tüketiminin az olması: Su tüketimin ödem yaptığına dair yanlış bilgiler bulunmaktadır. Su, ödem yapmak yerine aksine yeterli miktarda tüketilmesi durumunda ödem atmaya yardımcı olmaktadır.
  4. Light ürünlerin kilo aldırmama düşüncesi: Market raflarında abur cubur tüketimi için tercih edilen light ürünlerinin kilo aldırmadığını düşünmek ve tüketimini abartmak oldukça yanlıştır. Bunun nedenine örnek vermek gerekirse; beyaz ekmek tüketimi yerine kepek ekmek tüketiminde, karbonhidrat alımını arttırmaktadır. Kepekli ekmek tüketiminde tek faydası kan şekerinin daha az zaman diliminde yükseltiyor olması ve lif alımının yüksek olmasıdır.