Boğaz kuruluğu, kişinin boğazında kuru bir hissiyat vermesiyle birlikte gıdıklama hissiyatı da görülmektedir. Dönem dönem olarak da öksürüklerin başlamasına neden olmaktadır. Genel olarak boğaz kuruluğu basit bir problem olarak görülmektedir. Ancak kişinin günlük yaşantısındaki hayat kalitesinin düşmesine neden olmaktadır. Peki, boğaz kuruluğu nasıl geçer? Boğaz kuruluğu neden olur? Boğaz Kuruluğun neyin belirtisi? Sorularınızın hepsi bu yazımızda içermektedir.
İçerik Başlıkları
Boğaz Kuruluğu ve Yutkunma Zorluğu Neden Olur
Boğaz kuruluğu ve yutkunma zorluğunun oluşmasına neden olabilecek farklı durumlar söz konusudur. Bu durumlar kuruluğun ne zaman ve ne kadar hissedilmesine yönelik değişimler göstermektedir. Bununla birlikte, sabah uyanıldığında hissedilen kuruluğun nedeni, uyku esnasında ağızdan nefes almaktadır.
Uyku pozisyonu veya boğaz tıkanıklığı ağız yolundan nefes almayı zorunlu bir duruma getirmektedir. Uykudan uyanma esnasında içilen birkaç yudum suyla birlikte bu problem rahat bir şekilde de giderilebilmektedir. Ancak zaman zaman bu kadar kolay bir şekilde çözüm sağlanmayan boğaz kuruluğu devamlılık sağlayabilmektedir.
Bazı alerji çeşitleri, soğuk algınlığı ve tükürük bezlerinin yeterli miktarda çalışmaması sonucunda boğaz kuruluğunun ortaya çıkmasını sağlayan ciddi problemlerdir. Toz, küf, polen, duman ve hayvan döküntüsü sonucunda alerji kaynaklı boğaz kuruluğuna yol açabilmektedir. Alerji ve soğuk algınlığında, boğaz kuruluğu ile birlikte burun akıntısı da ilave edilmektedir.
Boğaz Kuruluğu Nasıl Geçer
Her sabah düzenli bir şekilde ılık su tüketmeniz gerekmektedir. Bunun sonucunda ise boğazdaki kuruluğun giderilmesine yardımcı olabilirsiniz. Kaynar sıcaklıkta olmayacak şekilde ıhlamur çayıda tüketebilirsiniz. Eğer boğaz kuruluğunuzun nedeni grip ya da soğuk algınlığı gibi hastalıklardan dolayı ise bol miktarda C vitamini içeriğine sahip besinleri tüketmenizi tavsiye ederiz. Aynı zamanda tuzlu su ile gargara yapmakta boğaz kuruluğunun iyileşmesi açısından olumlu etkiler yaratmaktadır.
Boğaz Kuruluğu Neyin Belirtisi
Genel olarak boğaz kuruluğu soğuk algınlığı ya da grip belirtisi olarak kendini göstermektedir. Soğuk algınlığı daha farklı virüslerin, grip infuenza virüsünden kaynaklı olan bir enfeksiyon çeşididir. Her yetişkin bireyde yılda ortalama olarak 2-3 kez soğuk algınlığı geçirildiği de uzmanlar tarafından tespit edilmiştir. Bu esnada boğazda kuruluk, kaşıntı ve ağrı gibi durumlarda oluşabilmektedir.
Kış aylarında havanın kuru olmasıyla birlikte sürekli olarak klimalı ortamlarda bulunan kişilerde boğaz kuruluğuna çok sık rastlandığı uzmanlar tarafından söylenmektedir. Çoğu vakada ıhlamur, limonlu çay, çorba, pastil, gargara, istirahat gibi pek çok doğal yöntem ile birlikte uygulanan tedaviler iyileşmek için faydalı olabileceği söylenilmektedir.
Farenjit Boğaz Ağrısına Ne İyi Gelir
- Bol miktarda sıvı tüketimi
- Et suyu ile birlikte yapılan çorbaların tüketimi
- Ilık tuzlu su ile birlikte gargara
- Dinlenmek
- Odanın nemlendirilmesi
Klima Boğazı Kurutur Mu
Klima boğaz kurutur mu? Kısaca açıklamak gerekirse: klimanın çalışma esnasında havadaki nem miktarının azalmasını sağlar ve odada yoğunlaşan kuru hava, burun içerisindeki dokularda ve boğazda tahriş oluşumuna neden açmaktadır. Klimalar, solunum yollarının kendini temizleme mekanizmasının bozulmasını sağlar ve havanın kuru olmasından dolayı uygulaması gereken işlevi yeterli miktarda yerine getiremez. Bunun sonucunda ise solunum yolu hastalıkları meydana gelmektedir.