Bitki Çayları

Bitki Çayları
Bitki Çayları

Hangi Bitki Çayı Neye İyi Gelir

Sinameki Çayı : Kabızlık tedavisinde oldukça kullanılmaktadır. Zayıflamak içinde kullanılan sinameki çayı 3 haftadan fazla kullanılması, bağırsak tembelliği, kalıcı hasara ve uzun vadede tümörlere de yol açabilmektedir. Kronik rahatsızlığı olan, ergenlik döneminde olan bireyler ve hamilelerin tüketmesi çok önerilmemektedir. Öncesinde mutlaka bir uzmana veya doktora danışınız.

Ada Çayı : Yumuşak bir içime sahip ve stres seviyesini azaltmada etkisi olan ada çayı, doğal bir antioksidan kaynağıdır. Vücudunuzda var olan zararlı toksinlerin atılmasında etkilidir. Gargara suyu olarak da kullanılan ada çayı, boğaz ağrılarına da iyi gelmektedir. Tansiyon arttırıcı özelliği vardır ve kronik rahatsızlığı olan bireylerin dikkatli tüketmeleri önerilmektedir. Eğer ada çayı tüketmemesi gereken grupta değilseniz günde bir fincan ada çayı tüketmeniz önerilmektedir.

Zencefil Çayı : Soğuk algınlığı, mide ve bağırsak rahatsızlıklarının yanı sıra diyabet rahatsızlıklarına da olumlu yönde etkisi vardır. Safra kesesi ile ilgili sağlık problemi olan bireylerin doktor kontrolünde tüketmesi önerilmektedir.

Rezene Çayı : Hazımsızlık ve gaz gibi mide problemlerine iyi gelmektedir. Kronik kabızlık durumunda güvenle kullanılabilecek bir metabolizma destekçisidir. Laksatif etkisinden dolayı günde maksimum 2 fincan tüketilmesi önerilmektedir.

Mate Çayı : İçerisinde kafein bulunmasından dolayı metabolizmayı hızlandırmaktadır. Zayıflama üzerinde etkisi de bulunmaktadır. İdrar atıcı, ödem atıcı ve terletme etkisi bulunmaktadır. Kullanım önerisi, günde 2 fincandan fazlası tüketilmemelidir.

Yeşil Çay : Doğal ve güçlü bir antioksidan özelliğine sahiptir. Bağışıklık sistemini güçlendirir, kan şekerini dengeler, kolesterol seviyesini düşürür, ödem atmada yardımcıdır aynı zamanda yaşlanmayı bile geciktirmektedir. Genellikle zayıfla amaçlı tercih edilmektedir. Ara öğünlerinizde tüketebilirsiniz. Günde 2 fincan yeşil çay içimi önerilmektedir. Hipertansiyon gibi kronik rahatsızlıkları olan bireylerin çok fazla tüketmesi önerilmemektedir.

Kuşburnu Çayı : İçeriğinde yüksek miktarda C vitamini bulunmasından dolayı bağışıklık sistemini korumakta ve güçlendirmektedir. Soğuk algınlığı, nezle, grip gibi hastalıkların tedavisinde oldukça etki göstermektedir. Aşırı tüketilmemelidir, günlük 1 fincan tavsiye edilmektedir.

Bitki Çaylarının Aşırı Tüketimi Zararlı Mı
Bitki Çaylarının Aşırı Tüketimi Zararlı Mı

Bitki Çaylarının Aşırı Tüketimi Zararlı Mı

Bitki çaylarının düzenli olarak tüketimi  sağlık açısından olumlu yönler göstermiştir. Fakat farkında olmadan yanlış kullanım ile vücudunuza çok büyük zararlar verebilirsiniz. Bitki çaylarının yanlış ve aşırı kullanımında böbreklere, karaciğere ve kalbe zarar verebilmektedir.

Bitki Çayları Ne Sıklıkla Tüketilmelidir
Bitki Çayları Ne Sıklıkla Tüketilmelidir

Bitki Çayları Ne Sıklıkla Tüketilmelidir

Günlük olarak 2 fincan önerilmektedir. Sabahları kahvaltıdan 15-20 dakika önce aç karnına bir fincan, gece yatmadan aç karnına  önce bir fincan önerilmektedir.

 

Bitki Çayları Kalp Çarpıntısı Yapar Mı
Bitki Çayları Kalp Çarpıntısı Yapar Mı

Bitki Çayları Kalp Çarpıntısı Yapar Mı

Fazla tüketilen bitki çayları, çarpıntı, kramp ve çeşitli alerjik durumlar yaratabileceğini uzmanlar tarafından belirtilmiştir. Sağlık probleminiz var ise mutlaka bir doktorunuzla görüşün.