İçerik Başlıkları
YOGA, HİNDİSTAN KAYNAKLI ZİHİNSEL VE FİZİKSEL DİSİPLİNLERİ TARİF EDİLMESİ İÇİN KULLANILAN BİR KELİMEDİR. HİNDUİZM, BUDİZM VE JAİNİZM GİBİ ÇEŞİTLİ MEDİTATİF UYGULAMALARDA DA YOGA ADI KULLANILMAKTADIR.
Yoganın Amacı Nedir
- Stresi azaltmak
- Güç ve esnekliği arttırmak
- Sağlıklı bir yaşam için tasarlanmış hareket ve nefes egzersizleri ile birlikte meditasyon içermektedir.
Amacı beden ve zihin ile uyum sağlamaktır. Eski bir gelenektir. Düzenli yoga yapmak birçok zihinsel ve fiziksel yönden faydalar sağlamaktır.
Yoga Haftada Kaç Gün Yapılmalı
Klasik yoga dersleri yaklaşık olarak 1 ila 1,5 saat sürmektedir. Başlangıç seviyesi olarak bir eğitmen eşliği ile haftada bir kez yapılması önerilmektedir. Kendi bireysel çalışmalarınız içinde haftanın 6 günü maksimum 30 dakika yapmak oldukça etkili ve faydalı olacaktır. Uzmanlar tarafından gün içerisinde 2 defa yapmanın ise oldukça faydalı olduğu söylenmektedir.
Yoga Kalori Yaktırır Mı
1 saat yoga çalışması yaklaşık olarak 245 kalori yaptırır. Bu kalori miktarı kişinin yaş, boy, kilo gibi fiziksel yapısına göre değişiklik sağlamaktadır. Ayrıca tempolu bir yürüyüşle yakacağınız kalori miktarıyla denktir. Fakat yürümek yağ yakıcı bir egzersizdir. Yoga, metabolizmanızı tetikler, kas oranının artmasını da sağlamaktadır.
Yoga Yaparak Kilo Verilir Mi
Yoga veya çeşitli sporlar tek başına ne yazık ki kilo vermede etkisini göstermemektedir. Sizlerin sağlıklı beslenme programı ve düzenli spor ile yaşam tarzı haline getirmeniz gerekmektedir. Ayrıca tartılara bağlı kalmayın, görünüşünüzün fit olmasına odaklanın.
Yoganın Faydaları Nelerdir
- Gücü arttırır.
- Esnekliği ve dengeyi arttırır.
- Nefes alıp vermeyi düzenler.
- Uyku kalitesini yükseltir.
- Kalp sağlığını olumlu yönde etkiler.
- Stresi azaltır.
- Kronik ağrıları azaltır.
- Sağlıklı yemek yeme alışkanlığı kazandırır.
- Beslenme ve düzenli yoga yapıldığında kilo vermede de etki sağlar.
Yoga Yapmak İçin Esnek Olmak Gerekir Mi
Esnek olup olmamanız yoga yapmanızda bir etken değildir. Yoga’nın amaçlarından biri vücudun esnekliğini arttırmak ve kendi sınırlarınızı da keşfetmektir. Düzenli ve disiplinli bir şekilde yaptığınızda vücudunuzun esnekliği de artacaktır.
Yoga Türleri Nelerdir
- Hatha Yoga : Klasik ve en yaygın yoga türüdür.
- Asthanga Yoga : Güç yogası olarak bilinmektedir.
- Vinyasa Yoga : Enerjik bir yoga türüdür. Nefes eşliğinde akış olarak uygulanır. Her nefes alındığında bir pozda olunur, her nefer verişte ise başka bir poza geçiş yapılmaktadır.
- Yin Yoga : Diğer yoga türlerine göre daha uzun süre kalınan akışlarda bağ dokuların gelişimini amaçlar.
- Kundalini Yoga : Bu yoga türünde daha çok meditasyon amaçlıdır. Kundalini yogası, çakralar üzerinden enerjini yükseltilmesi amaçlanır. Farkındalık yogası olarak da bilinmektedir.
- Yoga Terapi : Tıbbi tedaviyi desteklemektedir.
- Restoratif Yoga : Restoratif yoganın amaçları, sinir sistemini onarmak ve bilincin dengelenmesidir. Şifa yogası olarak da bilinmektedir.
- Bikram Yoga : Hot yoga olarak da bilinmektedir. Bikram yoga 38-40 derece sıcaklıktaki salonlarda uygulanır. Bunun nedeni bağ dokuların daha kolay esneyebilmesi ve toksinlerden arınmanın hızlandırılmasıdır.
Yoga İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir
- Kaymamak için yere sermek için bir mata kesinlikle ihtiyacınız olacaktır.
- Matınız orta kalınlıkta ve boyunuzdan biraz daha uzun olmalıdır.
- Uygulamalarda kaymamak için mat kullansanız bile çıplak ayakla yapmanız gerekir.
- Esneyebilen ve nefes alan hafif giysiler giyin.
- Bazı hareketlerde terleyebilirsiniz bu yüzden yanınızda mutlaka yedek kıyafet bulundurun.
- Uygulamayan göre değişmekte olup ayrıca yoga battaniyesi , yoga çorabı, yoga havlusu, yoga sandalyesi, göz yastığı, yoga roller, yoga minderi, yoga bloğu, yoga kemeri, yoga matı ve mat çantasına da ihtiyacınız olacaktır.