İçerik Başlıkları
Yoğurdun Faydaları Nelerdir
Zengin mineral ve vitamin içeriğine sahip olan yoğurt, sağlık açısından pek çok faydası bulunmaktadır. Beslenme programların vazgeçilmezi olan yoğurdu her yaş grubundaki insan rahat bir şekilde tüketebilmektedir. Sütle kıyaslandığında laktoz oranı düşük olmasıyla birlikte kalsiyum, protein ve kuru madde oranı yüksek değerdedir. Pek çok mineralle birlikte B grubu vitaminleri, A vitamini ve E vitamini içeriğine sahiptir. Yoğurdun içeriğindeki kalsiyumdan dolayı sadece kemik ve dişler açısından değil, aynı zamanda içeriğindeki magnezyum ve potasyumdan kaynaklı da kas fonksiyonları ve sinir iletimleri açısından da önem taşımaktadır.
Probiyotikler bağırsaktaki doğal floranın hastalığa sebep olan zararlı organizmalara karşı koruyucu özelliğe sahiptir. Bağışıklık sistemi hücrelerinde büyük bir kısmında bağırsaklarda bulunmaktadır. Aynı zamanda bağırsakların güçlü olabilmesi açısından bağışıklık sisteminin de güçlü olması sağlanır. Yoğurdun içeriğindeki probiyotiklerden dolayı hem bağırsak florası hem de bağışıklık sisteminin güçlenmesi sağlanmaktadır. Bağırsak florasının düzenlenmesinden dolayı kolon kanseri riskinin minimum seviyeye düşmesini sağlar ve bağışıklığı güçlenmesi açısından alerjik rahatsızlıklara karşı direnç oluşturmaktadır. Yoğurt, süte göre daha az miktarda laktoz içermektedir. Bu sebeple sütü tolere edemeyen bir kişi için yoğurt tüketimini tercih etmesi daha sağlıklı olacaktır.
Günde Ne Kadar Yoğurt Tüketmeli
Gün içerisinde tüketilmesi gereken yoğurt miktarı diğer süt ürünlerinin tüketimine bağlı olarak değişim göstermektedir. Gün içerisinde süt ve peynir tüketimi yoksa yoğurdun porsiyon olarak arttırmak faydalı olacaktır. Aynı zamanda gün içerisinde alınması gereken miktarın kişilerin enerji gereksinmesine bağlı olarak da değişiklikler gösterebilmektedir. Kahvaltıda peynir tüketildiğinde, gün içerisinde 1 bardak süt tüketiminde, öğle veya akşam öğününde mutlaka 1 kase yoğurt ya da 1 bardak ayran tüketmekte fayda olacaktır. Ancak günlük beslenme programınızda süt ve peynire yer verilmediyse, günde 3-4 kase yoğurt tüketmekte fayda olacaktır. Tüketilen yoğurdun ev yapımı olmasıda daha sağlıklı olacaktır.
Yoğurt Kaç Kalori
Yoğurt kaç kalori? Sorusuna kısa bir şekilde cevaplandırmamız gerekirse; bir porsiyon yoğurt yaklaşık olarak 58 kalori değerine sahip olduğunu belirtebiliriz.
Yoğurt Hangi Hastalıklara İyi Gelir
Yoğurt tüketiminden alınan kalsiyum yağ yakımının hızlanmasını sağlar. Yoğurt aynı zamanda potasyum, fosfor, riboflavin, iyot, çinko, A, E ve B vitaminleri içeriğine sahiptir. Bu durum sonucunda da yoğurdu, gastrointestinel bozukluklara, hipertansiyona neden olan kötü kolesterol ve kalp damar rahatsızlığına karşı koruyucu bir besin haline gelmektedir.
Yoğurt Vücudu Temizler Mi
Vücutta meydana gelen toksinlerin kolay bir şekilde atılmasını sağlar. Vücudun toksinlerden arındırmasıyla birlikte kansere karşı da koruyucudur.
Çok Yoğurt Yersek Ne Olur
Aşırı miktarda yoğurt tüketimi sonucunda sindirim siteminin olumsuz yönde etkilenmesine neden olabilmektedir. İshal ve gaz gibi problemlerin oluşmasına neden olabilmektedir. Hazır yoğurt tüketiminde içeriğinde yer alan katkı maddeleri ve koruyucular sebebiyle sağlığın olumsuz yönde etkilenmesine neden olabilmektedir. Fazla yoğurt tüketimi sebebiyle bağırsaklarda bakteri oluşması sonucunda enfeksiyona neden olabilmektedir.