Diyet ve Spor Programı

Diyet ve Spor Programı
Diyet ve Spor Programı

Kilo vermek için tek başına diyet programı uyguluyor olmak maalesef yetersizdir. Aynı şekilde kilo vermek için tek başına spor yapmak da yetersizdir. Düzenli olarak diyet ve spor programı uyguluyor olmak kilo vermenizi kolaylaştıracaktır. Diyet kelimesi sizleri biraz korkutabilir ancak burada diyet kavramı tamamen sağlıklı beslenmedir. Sağlıklı beslenmeyi yaşam tarzı haline getiriyor olmak ve haftanın 3-4 günü egzersiz yaparak kilo vermek mümkün olacaktır. Sağlıklı bir diyet nasıl olmalı? Diyet ve spor ile 1 ayda kaç kilo verilir? Spor ve diyet hakkında merak ettiğiniz tüm sorularınızın cevabı yazımızda yer almaktadır.

Diyet ve Spor İle Bir Ayda Kaç Kilo Verilir

Cinsiyet, boy, kilo, aktivite sıklığı, yaş ve genetik faktörlere göre hatta organların da değişimine göre farklılıklar göstermektedir. Fakat genellikle bir oran belirtmek istersek, sporla 1 ayda yaklaşık olarak 2-6 kilo aralığında kilo kaybı gerçekleşmektedir.

 Hızlı Kilo Vermek İçin Kaç Saat Spor Yapılmalı
Hızlı Kilo Vermek İçin Kaç Saat Spor Yapılmalı

Hızlı Kilo Vermek İçin Kaç Saat Spor Yapılmalı

Sağlık açısından haftanın en az 3 günü 35-40 dakika, kilo vermeye yönelik ise haftanın en az 4 günü 45-60 dakika aralığında düzenli spor yapmak gerekmektedir. Beslenme ve Diyet Uzmanı Deniz Zünbülcan, “Yağ yakımının gerçekleşmesi için günde en az 15-20 dakika boyunca egzersiz yapılmalı” Önerileni ise düşük ya da orta tempoda yapılan 40-45 dakikalık yürüyüş” olarak belirtmektedir.

Sağlıklı Bir Diyet Nasıl Olmalı
Sağlıklı Bir Diyet Nasıl Olmalı

Sağlıklı Bir Diyet Nasıl Olmalı

Herhangi bir rahatsızlığın olmaması durumunda, sağlıklı bir bireyin sağlıklı beslenme programı; öğün atlamamak, yağ içeriğinin yüksek olan besinleri tüketmemek, sebze ve meyve tüketimini gün içerisinde 4-5 porsiyon olması şeklinde tüketilmesi ve rafine şeker olarak adlandırılmakta olan basit karbonhidrat içeriğinde sahip olan besinlerden uzak durmanızı tavsiye ederiz.

1 Haftada Diyet ve Sporla Kaç Kilo Verilir

Sağlıklı bir bireyin haftanın 500 gram ile 1 kilo aralığında kilo kaybı normal şekilde görülmektedir. Ancak bu durumda kilo fazlalığına göre farklılıklar da gösterebilmektedir. Kilo fazlalığının yüksek olan kişilerin haftanın 2-3 kilo aralığındaki kilo kaybı da normal şekilde karşılanmaktadır.

Her Gün Spor Yapmak Zayıflatır Mı
Her Gün Spor Yapmak Zayıflatır Mı

Her Gün Spor Yapmak Zayıflatır Mı

Spor yaparak kilo vermek isteyen bireyler, uzmanlar tarafından yanıldığını belirtmektedirler. Sadece spor yapmak kilo vermek açısından etkisiz olmaktadır. Bir insanın sadece spor yaparak kilo vermesi mümkün değildir. Fakat hem spor yapıp hem beslenmeye dikkat edilmesi durumunda zayıflamaya yönelik etkisi bulunmaktadır. Özellikle de obezite gibi problemi olan kişilerin sadece spor yapması sonucunda zayıflaması imkansızdır.

Kilo Vermek İçin Hangi Egzersiz Programı Yapılmalı

Kilo vermek için hangi egzersiz yapılmalı? Oldukça merak edilen konular arasında yer almaktadır. Haftanın 3-4 günü evde 20 dakika boyunca yapılan egzersizle birlikte yağ yakmak mümkün olacaktır.

Sağlıklı Kilo Nasıl Verilir

  • Güne kahvaltıyla başlayın, metabolizmanızın hızlı çalışmasını desteklemektedir.
  • Öğün atlamayın, sık sık ve az miktarda beslenin.
  • Günde yeterli miktarda su tüketin.
  • Sağlıklı karbonhidratları tercih edin.
  • Düzenli olarak egzersiz yapın.
  • Düzenli uyuyun.
  • Küçük tabaklarda yemek yemeyi tercih edin.
  • Sağlıklı atıştırmalıkları tercih edin.

Düzenli Bir Diyet Nasıl Yapılır

  • Yemek yeme sürenizi belirleyin.
  • Günde 7-8 saat uyumayı ihmal etmeyin, kilo vermenizi desteklemektedir.
  • Çiğ sebze ve meyveleri tüketin.
  • Yemeklere çorba ile başlayın, daha az yemenizi sağlayacaktır.
  • Beslenme programınıza tahıl grubunu dahil edin.
  • Ulaşılabilir hedefler koyun ve ulaştıktan sonra hedeflerinizde değişiklikler yapın.
  • Ekmek tüketimini azaltın ve daha sağlıklı ekmeklerin tüketmeyi tercih edin.
  • Alkol tüketmeyin. Aşırı alkol tüketimi kilo almaya neden olacaktır.
Diyet Programı Nasıl Olur
Diyet Programı Nasıl Olur

Diyet Programı Nasıl Olur

Diyet programı kişiye göre değişimler göstermesinden dolayı örnek vereceğimiz diyet listesi sizlere uyum sağlamayabilir. Bu nedenle kilo vermek gibi bir hedef koyan kişilere önerimiz bir diyetisyen desteği alınması daha sağlıklı olacaktır. Ancak yukarıda bahsetmiş olduğumuz konulara dikkat ederek ve bu belirtilen konuları yaşam tarzı haline getirmeniz durumunda kilo vermeniz de mümkün olacaktır.