Varise Ne İyi Gelir – Nasıl Geçer

varis nasıl geçer ne iyi gelir
varis nasıl geçer ne iyi gelir

Modern çağın rahatsızlığı olarak değerlendirilen varis, insanları daha fazla estetik görünüm bakımından rahatsız etmektedir.

Varisin oluşmasındaki temel iki etken ise günlük yaşam içerisinde hiç farkında olunmadan uzun süre ayakta kalınması ve hareketsiz yaşam tarzıdır.

Varisin en fazla hissedildiği dönemin ise mevsim geçişleri olduğu bilinmektedir. Varisin tedavisi ihmal edildiği zaman ciddi sağlık problemlerine neden olabilmektedir. Peki, daha fazla masa başında görev yapanlarda görülen varise ne iyi gelir? Bu yazıda stresinde neden olduğu varise iyi gelen bitkisel tedavi yöntemleri, varisin belirtileri ve nedenlerini bulacaksınız.

Varis Nedir?

Varis, toplardamarlarda görülen ve günümüzde çok yaygın rastlanan bir hastalıktır. ‘Varis nedir?’ sorusuna yanıt olarak deri altında bulunan toplardamarların çeşitli şekiller alarak kıvrımlar oluşturması yanıtı verilebilir. Varise daha sık bacaklarda rastlanmaktadır. Varis için bütün gün vücudun yükünü çeken bacaklarda görülen toplardamar rahatsızlığı da denilebilir. Damarlarda şişlik şeklinde kendisini belli eden varis, zamanında tedavi edilmezse damar çatlakları gibi çok ciddi sağlık problemlerine neden olabilmektedir. İlk aşamada sadece estetik açıdan rahatsızlık veren bir hastalık olsa da zaman içerisinde ağrıyla seyreden bir hastalığa dönüşmektedir.

Varis Neden Olur

Varisi tetikleyen en önemli faktör genetik etkenlerdir. Aile öyküsünde varis bulunanlarda varis rahatsızlığının görülme riski oldukça yüksektir.

Erkeklerdense kadınlarda daha sık rastlanan bir sağlık problemidir. Kadınlarda varisi tetikleyen temel etkenler ise içilen hormon hapları ve doğum yapılmasıdır.

Yaş ilerledikçe varisin görülme sıklığı da artmaktadır. Bunun en temel nedeni ise insanın yaşlandıkça damarlarının değişime uğramasıdır.

Varisin nedenleri arasında uzun süreli ayakta kalınması da yer almaktadır. Günlük yaşam içerisinde hiç fark edilmeyen bu neden, varisin en önemli tetikleyicisi kabul edilmektedir.

Hareketsiz yaşam tarzı da varise zemin hazırlamaktadır. Günümüzde bilgisayar ve cep telefonları başında ya da uzun yol şoförlüğü yaparken çok uzun süre hareketsiz kalınması toplardamarlarda kanın birikmesine yol açmaktadır.

Dar kıyafetlerin tercih edilmesi de damarların doğal şeklinde değişikliğe neden olmaktadır. Böyle bir giyim tarzı da varise davetiye çıkarmaktadır.

Varis Belirtileri Nelerdir?

Varis, bir takım belirtilerle kendisini belli etmektedir. Özellikle aile öyküsünde varis olanlar belli bir yaştan sonra ‘Varis belirtileri nelerdir?’ sorusunu çok sık araştırmaktadır. İşte varisin en sık görülen belirtileri;

  • Bacaklarda ağrı ve yorgunluk hissinin birlikte seyretmesi
  • Ayaklarda şiddetli kaşıntıyla beraber kızarıklık oluşması
  • Ayak bilekleri ile bacaklarda oluşan mor lekeler ve mavi mor şişlik
  • Bacakların uyuşması
  • Bacaklarda ağırlık hissedilmesi

Varis Nasıl Geçer Evde

Varis ile evde uygulanabilecek bitkisel tedavi yöntemleri ile mücadele edilebilir. Varise karşı bitkisel tedavi yöntemlerinin oldukça etkili olduğu söylenmektedir.

varise ne iyi gelir evde
varise ne iyi gelir evde

Varise Ne İyi Gelir?

Elma Sirkesi

Bitkisel bir iksir olduğu kullananlar tarafından ifade edilen elma sirkesi, saç ve cilt bakımında, zayıflamada ve daha birçok sağlık probleminde oldukça etkilidir. Varisin bitkisel tedavisinde de en etkili yöntemler arasında yer almaktadır.

Pamuklu bir bez elma sirkesiyle ıslatıldıktan sonra bu bez, varisli bölgeye sarılarak yaklaşık 30-35 dakika kadar beklenir. Bu uygulama yapılırken bacaklar vücut hizasını geçecek pozisyonda yukarı doğru uzatılarak bu halde 10-15 dakika kadar beklenmelidir.

Elma sirkesi tedavisinin varise karşı etkisini gösterebilmesi için 5 hafta boyunca günlük 2 defa uygulanmalıdır. 5 haftalık süreç bittiğinde ise varislerde fark edilir bir azalma olduğu gibi varisler zamanla yok olacaktır.

Adaçayı

Regl döneminde hissedilen o şiddetli sancının hafiflemesinden psikolojik rahatlamaya kadar birçok sağlık problemine çok iyi gelen adaçayı, damarlardaki iltihaplanmaları azaltarak sürecin kontrol altına alınmasına ciddi katkı sağlamaktadır. Damarlarda oluşan iltihabın yayılım hızını ciddi anlamda yavaşlatmaktadır.

1 bardak kaynayan suyun içine bir tutam adaçayı katılarak adaçayının demlenmesi için bir süre beklenir. Varislerin yok olması ve kontrol altına alınmasında haftada 3, bir günde de en fazla 2 defa adaçayı tüketilmelidir.

Maydanoz Suyu

Damarlardaki iltihaplanmayla maydanoz suyu çok etkili bir şekilde mücadele etmektedir. İçeriğinde bol miktarda barındırdığı antioksidanlar ile maydanoz çayı, vücuttaki iltihaplanmaları söküp atmaktadır. Maydanoz çayının sağlığa en önemli faydalarından biride dolaşım sisteminin işlevini sağlıklı ve düzenli bir şekilde yerine getirmesine yardımcı olmasıdır.

At Kestanesi

At kestanesi, dolaşım sistemindeki problemlerin çözümünde oldukça etkilidir. Tarihten günümüze kadar birçok medeniyet tarafından bu bitkisel tedavi yöntemi kullanılmıştır. At kestanesinin içeriğinde barındırdığı diüretik ve antienflamatuar maddeler dolaşım sisteminde yaşanan problemlere şifa olmaktadır. At kestanesinden hazırlanan çay iltihapları azalttığı gibi damar sağlığını da korumaktadır.

1 bardak kaynayan suyun içine at kestanesi kabuğu katılarak 10 dakika kadar demlenmesi beklenmeli ve at kestanesi çayı hazırlanmalıdır. Bu çay, günlük 1 defa 14 gün boyunca hiç ara vermeden tüketilmelidir.

Ekinezya

Bağışıklık sistemini kuvvetlendiren ekinezya bitkisi, varis oluşan damarlara da şifa olmaktadır. İltihabın azalmasında oldukça etkili olan ekinezya, varisli damarlardaki ağrıyı da dindirmektedir.

Guggul

Tıp biliminin de kullandığı ve gelenekselleşmiş bitkiler arasında yer alan guggul, kan damarlarında oluşan iltihabı yok ederek varisli damarlardaki o kötü görünümü azaltmaktadır. Kan dolaşımını artırıcı etkisi de olan guggul, cildi güzelleştirmektedir.

At Kuyruğu Çayı

Doğal bir bileşen olan ulak otu, iltihap azaltıcı özelliği olduğu gibi etkili bir idrar söktürücüdür. Bu etkiler varisli damarlara da çok iyi gelmektedir. At kestanesi çayı damarlardaki kan dolaşımını artıracağı gibi damarlardaki iltihaplanmayı da engelleyerek kılcal damarları kuvvetlendirmektedir.

Bir su bardağı sıcak suyun içine bir çorba kaşığı at kuyruğu konulduktan sonra demlenmesi için 10 dakika kadar beklenmeli ve sonrasında içilmelidir. Haftada 3, günlük ise 2 veya 3 bardak bu çay tüketilmelidir.

Hamamelis

Vücut tarafından tutulan sıvıyı uzaklaştıran ve dolaşım sistemine ciddi katkı sağlayarak idrarı vücuttan atan hamamelis çayı, damarları büzücü etkisiyle de kılcal damarları kuvvetlendirmektedir. Kanın geri dönüş akışını rahatlatan kapakçıklardaki işlevi de yenilemektedir. Bir bardak kaynayan suyun içerisine bir çay kaşığı hamamelis atılarak 10-15 dakika kadar demlenmesi için beklenmelidir. Bu çay, günlük 2 defa 3 hafta boyunca içilmelidir.

Çoban Püskülü

Çoban püskülünün içeriğinde ruskogenin olarak adlandırılan madde vardır. Bu madde ise damarlardaki şişkinliğin ve tıkanıklığın giderilmesinde oldukça etkilidir. Kan damarlarının kuvvetlenmesinde ve sıkıştırılmasında da oldukça etkili olan çoban püskülünün varise karşı etkili olabilmesi için günlük en az 100 mg tüketilmelidir.